Над 400 участници вече се регистрираха за Postbank Business Run 2019

FacebookTwitterLinkedInEmail

9 април 2019 г.

102 отбора от 45 компании са регистрирани до момента в седмото издание на междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run, което ще се проведе на 2 юни (неделя) от 10 часа в Бизнес Парк София. Корпоративната щафета се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка. Основна цел на проекта е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза.

Най-големият тиймбилдинг в България включва три състезания в едно събитие. Postbank Business Run е щафета по бягане с отбори от фирми, в която всеки отбор се състои от 4 души и всеки участник бяга 4 км (4 обиколки). Според регламента отборите от 4 човека могат да бъдат смесени – от мъже и жени, подобно на екипите, в които работят ежедневно. Инициативата се очаква да събере отново над 1 200 участници, като към бегачите ще се присъединят и над 50 деца на възраст от 4 до 16 г. в надпреварата Kids Run, която се извършва от сертифицирани треньори по програмата на IAAF –Kid’s Athletics. За трета поредна година ще се проведе и състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, което ще се състои непосредствено преди основното състезание. През 2018 в него се включиха 22 изпълнителни директори.

През 2018 г. в състезанието се включват над 1200 участници и са дарени 13 500 лв. в подкрепа на 3 благотворителни каузи. Тазгодишното издание на корпоративната щафета ще се проведе в подкрепа на две каузи. Събраните средства (30% от таксата участие на фирмите) ще бъдат дарени за стипендии „Продължи“ на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства да продължат успешното си представяне в училище и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания.

През 2019 г. състезанието ще се проведе в още три града:
• 8 юни – Бургас
• 9 юни – Варна
• 6 октомври – Пловдив

Победителите ще получат позлатени щафети, а отборите, класирани съответно на второ и трето място – посребрена и медна такава. Специалната награда на Пощенска банка за „Най-бърз женски отбор“ за трета поредна година очаква своите победителки.

Всички желаещи фирми могат да запишат своите отбори на сайта на събитието https://sofia.businessrun.bg/ до 27 май (неделя) или докато се достигне максималния брой от 350 отбора.