Над 200 човека се включиха в зелената инициатива “Зарядно със сърце” на Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Park(ing) Day 2016 Пощенска банка Зарядно със сърце Park(ing) Day 2016 Пощенска банка Зарядно със сърце Park(ing) Day 2016 Пощенска банка Зарядно със сърце

За четвърта поредна година Пощенска банка се включи в глобалната инициатива PARK(ing) Day. Над 200 столичани посетиха специално създадения зелен кът пред клона на ул. “Цар Иван Шишман” 30. В рамките на събитието всеки желаещ можеше да покара велосипед и да се погрижи за собственото си здраве и за природата, като създаде зелена енергия, с която да зареди мобилното си устройство. Банката организира импровизираната си “централа за зелена енергия” с подкрепата на Sport Depot, които предоставиха велосипедите, а зарядното, което превръща механичната енергия в електрическа, беше изработено специално за проекта от Училище по роботика “Robopartans”.

Целта на събитието беше да провокира по атрактивен начин вниманието на хората към тяхното здраве и да ги накара да бъдат отговорни за опазването на природата. С кампанията финансовата институция дава своя принос за популяризиране на спорта в градска среда и напомни за алтернативните начини за производство на зелена енергия. В рамките на ден, без да прекосяват разстояния, участниците в инициативата изминаха повече от 660 км, въртейки педали и създавайки енергия в рамките на 432 000 джаула. Карането на колело за здраве е една от най-известните кардио дейности сред желаещите да поддържат добра форма и здравословен начин на живот, като в същото време е един от най-евтините, леснодостъпни и приятни спортове.

Присъстващите на събитието “Зарядно със сърце” на Пощенска банка имаха възможност да спечелят тематични награди както на място, така и в специално организираната игра във Facebook страницата на банката https://www.facebook.com/PostbankBG.

Повече снимки от събитието можете да видите ТУК.