Награди

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

2024 година

 

 
Пощенска банка бе отличена с приза “Сделка на годината” от годишните награди “Компания на годината”, с което получи признание за успешната кампания по придобиването на българския клон на БНП Париба Лични финанси.

 
Пощенска банка спечели пет награди от PR Приз 2024 – най-старият и утвърден конкурс за PR постижения у нас. Банката завоюва злато в категорията “B2B комуникационен проект”, две сребърни отличия в категориите “Корпоративна комуникационна кампания” и “Проект за вътрешни комуникации”, и бронз в категорията “Специално събитие”. Специалната награда на КРИБ също бе връчена на Пощенска банка и затвърди безапелационната й победа в конкурса.

 
Пощенска банка бе обявена за най-добрата банка попечител в България от престижното международно издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност Global Custodian.

 
Пощенска банка триумфира с три златни отличия в конкурса “Най-зелените компании на България” в категориите “Зелено събитие”, “Зелена CSR кампания” и “Вътрешна зелена комуникационна кампания”. За своята устойчива зелена политика банката завоюва награда и в категорията “Зелена инвестиция”, в която спечели сребърния приз.

 
Пощенска банка спечели отличието “Златно сърце” за своята цялостна корпоративна социална политика и мащабната КСО стратегия, която реализира чрез множество проекти в полза на обществото.

 
Пощенска банка бе отличена за цялостния интериорен дизайн на своите офиси от клоновата си мрежа. Наградата на финансовата институция бе връчена по време на официалната церемония от годишното издание на конкурса “Дизайнер на годината“. Събитието отличава най-добрите проекти в сферата на продуктите, модата и архитектурата, оценени от професионално жури от изявени български фирми и имена в сферата на дизайна.

 
Пощенска банка спечели първа награда в престижния конкурс BAPRA Bright Awards 2024, организиран от Българската асоциация на PR агенциите. Заслуженото отличие за комуникационния екип на финансовата институция беше завоювано в една от най-оспорваните категории “Вътрешни комуникации”. Международно жури присъди приза за иновативната кампания озаглавена “Златният отбор на Пощенска банка”, която екипът на банката реализира в успешно сътрудничество с агенция Proximity Sofia, част от BBDO Group.

 
Пощенска банка триумфира със златния приз и в категорията Creative Thinking в конкурса на b2b Media Employer Branding Award 2024, като оценка на своята вътрешна кампания и множество инициативи, свързани с обединението на екипите на Пощенска банка и ПБ Лични финанси.

 

Първо място в категорията HR Excellence в конкурса на b2b Media Employer Branding Award 2024 бе присъдено на Пощенска банка като признание за иновативния й подход, който залага на различни новаторски техники и инструменти за привличане и управление на таланти.

 

Пощенска банка спечели златното отличие в категория Excellence in Teamwork в конкурса на b2b Media Employer Branding Award 2024.

 

Пощенска банка бе отличена с престижното отличие “Топ работодател” (Top Employer) за 2024 г. Финансовата институция получава сертификата от международния независим Top Employers Institute за втора поредна година.

 

2023 година

 

Пощенска банка спечели голямата награда Influencer of the Year от първото издание на конкурса Leaders of Influence Awards 2023, организиран от b2b Media.

 

Пощенска банка спечели златна награда в категория “Strategy, Leadership and Success“ от първото издание на конкурса Leaders of Influence Awards 2023, организиран от b2b Media.

 

Пощенска банка спечели златна награда в категория “Leadership Award“ от първото издание на конкурса Leaders of Influence Awards 2023, организиран от b2b Media.

 

Пощенска банка спечели златна награда в категория “Green Influencer“ от първото издание на конкурса Leaders of Influence Awards 2023, организиран от b2b Media.

 
Пощенска банка спечели златна награда в категория “Нова услуга“ за кампанията “EVA – финансов дигитален асистент“ от осмите награди на Българската асоциация на рекламодателите BAAwards 2023.

 

Пощенска банка спечели сребърна награда в категория “Корпоративно-социална отговорност“ за кампанията “Вселена от възможности“ от осмите награди на Българската асоциация на рекламодателите BAAwards 2023.

 

Пощенска банка спечели една от престижните награди в конкурса ESG Awards в категория “Стратегия Отговорно управление и вътрешни обучения”.

 

Пощенска банка е сред големите победители в престижните награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards с общо четири златни отличия в категориите “Най-добър работодател” в секторите “Банкиране” и “Финанси”, “Използване на технологии в HR” и “Управление и екипи”.

 

Пощенска банка спечели заслужено признание от наградите Career Show Awards в оспорваната категория “Най-добър работодател за 2023 г.” за своята цялостна стратегия за работодателска марка.

 

Пощенска банка спечели златното отличие в категория “Кампания за community branding” за проекта “Дигиталното лице на Пощенска банка” от Годишните награди на b2b Media 2023.

 

Иновативната платформа “Вселена от възможности” на Пощенска банка спечели първо място от Годишните награди на b2b Media 2023 в категория “Иновативна кампания в социалните медии”.

 

Пощенска банка спечели второ място в категория “Зелена инициатива” с проекта си “Зелена класна стая” от Годишните награди на b2b Media 2023.

 

Пощенска банка получи наградата “Бизнес хонорис кауза” за своя активен принос към опазването на околната среда и зелената трансформация на бизнеса и обществото. Наградите се връчват за втора поредна година от вестник “24 часа” и отличават компаниите, които развиват активна дейност в сферата на социално отговорното предприемачество.

 

Пощенска банка спечели приза за успешна дигитална трансформация от годишните награди “Банка на годината”, организирани от Асоциация “Банка на годината”.

 

Мащабната дигитална платформа “Вселена от възможности” донесе поредния приз за Пощенска банка, която спечели наградата в категорията “Иновативен КСО проект” от годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце”.

 

За своите иновативни продукти и услуги Пощенска банка бе отличена с приза “Иновативна банка” от годишните награди “Компания на годината”.

 

Пощенска банка спечели две сребърни отличия в престижния международен конкурс Employer Brand Stars Awards. Финансовата институция триумфира в категориите Use of Digital и Candidate Experience.

 

Мащабният проект за корпоративна социална отговорност “Вселена от възможности” беше отличен за втора поредна година в конкурса PR Приз 2023, като грабна почетното трето място в категория “Дигитални комуникации”.

 

Пощенска банка спечели второ място в категория “Проект за вътрешни комуникации” с кампанията си за изграждането на “Дигиталното лице на Пощенска банка” в конкурса PR Приз 2023.

 

Пощенска банка спечели златния приз в категория “Зелен проект” на наградите “Най-зелените компании в България”, организирани от b2b Media. Призът отличава инициативата “Зелена класна стая”, реализирана от банката съвместно с Mastercard и Природен парк Витоша.

 

Проектът “Зелена класна стая” на Пощенска банка спечели първо място в категория “Зелена образователна инициатива” в конкурса на b2b Media “Най-зелените компании в България“.

 

Пощенска банка спечели бронз в категорията “Лидер в зелените инициативи” на конкурса “Най-зелените компании в България“, с което получи признанието на журито за цялостния принос на финансовата институция към устойчивото бизнес развитие и изграждането на зелено самосъзнание.

 

Пощенска банка бе удостоена с Отличителния знак за значими постижения в сферата на равнопоставеността на жените и мъжете в конкурса, който се организира от Министерството на труда и социалната политика в България.

 

Пощенска банка триумфира с три награди в конкурса Employer Branding Awards 2023, организиран от b2b Media. Банката спечели две златни отличия в категориите “Creative Thinking” и “Excellence in Teamwork”. За своя иновативен подход в утвърждаването на работодателския бранд банката получи сребро в категория “Employer Branding Innovation”.

 

Пощенска банка беше отличена като “Топ работодател” (Top Employer) за 2023 г. със сертификат от международния независим Top Employers Institute.

 

За трета поредна година Пощенска банка спечели две престижни международни награди от конкурса World Finance Digital Banking Awards 2022 на авторитетното списание World Finance. Призовете са в категориите “Най-добра дигитална банка” (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и “Най-добро приложение за мобилно банкиране” (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България.

 

2022 година

 

Пощенска банка спечели бронзово EFFIE в категория “Услуги“ за кампанията “Всяка мечта си струва“.

 
 

Петя Димитрова бе удостоена с наградата “Банкер на годината” 2022 по време на двадесет и деветата церемония по връчване на наградите “Банкер на годината” на вестник “Банкеръ”. Призът й бе даден за постигнат висок органичен растеж през годината. Главният изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка получава ценното отличие за шести път. То ѝ беше връчено от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

 
 

Пощенска банка спечели златното отличие в категория “Иновации в подбора на кадри“ и бронз в категория “Employer Branding стратегия“ от водещите награди за най-добър работодател Career Show Awards 2022.

 

Пощенска банка спечели приза за “Най-добра банка в банкирането на дребно в България“ (Best Retail Banks, Bulgaria) за пети пореден път в конкурса World Finance Banking Awards през 2022 г. Организатор на престижните награди е авторитетното международно издание World Finance, което следи и анализира световната финансовата индустрия, бизнес и икономика.

 
 

Пощенска банка спечели златна награда от осмото издание на конкурса b2b Media Awards 2022. В категория “Зелена инициатива“ финансовата институция беше отличена за проекта си “Зелена класна стая“, прераснал в успешна и устойчива зелена инициатива, реализирана в партньорство с MasterCard България и Дирекцията на природен парк “Витоша“.

 
 

Пощенска банка спечели златна награда от осмото издание на конкурса b2b Media Awards 2022. Журито на конкурса присъди златна награда за банката в категория “Иновативна кампания в социалните медии“ за дигиталната платформа “Вселена от възможности“ – място за набиране на проекти със социална насоченост и устойчивост в сферата на образованието, зелените проекти и дигитални иновации.

 
 

Пощенска банка спечели златна награда от осмото издание на конкурса b2b Media Awards 2022. Отличието е в категорията “Кампания с кауза“ за кампанията “Силата е в нашите ръце“, реализирана съвместно с Visa България, в подкрепа на българските здравни работници и техните усилия в борбата с COVID-19.

 
 

Пощенска банка спечели голямата награда “Банка на годината” от 30-то, юбилейно издание на наградите “Банка на годината – 2022“, организирано от Асоциация “Банка на годината”.

В рамките на церемонията Пощенска банка спечели и наградата в категория „Динамика на развитие“.

 
 

Mastercard UNIVERSE, металната кредитна карта от Пощенска банка, спечели престижно отличие в тазгодишното издание на конкурса Elan Awards 2021 към Международната асоциация на производителите на карти (ICMA). Призът за картата е в категорията Environmentally Friendly Cards/ “Екологични карти“ и е признание за иновациите в дизайна, сигурността и техническите постижения при създаването на специалното платежно средство от ново поколение. Пощенска банка е единственият победител от България в авторитетното състезание за най-добрите постижения в областта на картовия дизайн, а кандидатурата е подадена в партньорство с IDEMIA, компанията производител на метални банкови карти от най-висок клас.

 
 

Пощенска банка със златно отличие в категория “Лидер в дигиталните трансформации“ от годишните награди “Компания на годината“. Наградата е за успешното внедряване на дигитални решения за своите клиенти и за своя иновативен продукт ONE Wallet by Postbank – мобилен портфейл от последно поколение.

 
 

За развитието на своята политика в областта на корпоративно-социалната отговорност Пощенска банка бе удостоена с наградата в категория “Бизнес с кауза”. Каузата “Бъдеще за децата“ е част от социалните програми на финансовата институция повече от 12 години.

 
 

Пощенска банка, с приз “Иновативен Мениджмънт“ от 12-ото издание на годишните награди Business Lady 2022.

 
 

Пощенска банка получи специалната награда на журито в двадесет и второто издание на конкурса за най-добри постижения в областта на връзките с обществеността в България, PR Приз 2022. Социално отговорната кампания на Пощенска банка “Силата е в нашите ръце“, реализирана съвместно с Visa България в подкрепа на българските здравни работници и техните усилия в борбата с COVID-19, бе оценена като емблематичен пример за комуникационния пазар с посланието си за устойчивост, взаимодействие и активен социален ангажимент.

 
 

Пощенска банка беше наградена със сребърно отличие в категория “Кампания за устойчиво развитие / корпоративна социална отговорност“ от конкурса за най-добри постижения в областта на връзките с обществеността в България, PR Приз 2022. Наградата е за инициативата “Зелена класна стая”, която е част от активната й социално отговорна политика и се реализира съвместно с Mastercard България.

 
 

Пощенска банка беше удостоена със сребърна награда за иновативната дигитална онлайн програма в подкрепа на социалното предприемачество “Вселена от възможности“ в категория “Най-добро използване на социалните мрежи“ от конкурса за най-добри постижения в областта на връзките с обществеността в България, PR Приз 2022.

 
 

Пощенска банка бе отличена с награда за устойчива и последователна подкрепа в изграждането на бъдещите лидери на България и региона. Признанието се дава от Американския университет в България и бе връчено по време на официална церемония, посветена на 30-та годишнина от основаването на висшето учебно заведение.

 
 

Пощенска банка беше удостоена със златно отличие в категория “Зелена образователна инициатива” от националния конкурс “Най-зелените компании в България”, организиран от b2b Media. Банката получи наградата за своя проект “Зелена класна стая”, който е част от активната й социално отговорна политика и се реализира съвместно с Mastercard България.

 
 

Пощенска банка бе отличена със златна награда в категория “Зелена идея” от националния конкурс “Най-зелените компании в България”, организиран от b2b Media. Наградата е в унисон със серията зелени проекти, които банката реализира вече няколко поредни години и по този начин провокира отговорно поведение към природните ресурси, като мотивира възможно най-много хора да оставят своя зелен отпечатък.

 
 

Пощенска банка спечели отличието “Зелена планета“ от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце“. С тази награда финансовата институция получава поредното признание за своята устойчива зелена политика и постоянните усилия за изграждането на зелено самосъзнание, като тази година акцентът е върху многопластовия проект “Зелена класна стая“, реализиран от банката в партньорство с Mastercard.

 
 

Пощенска банка спечели две награди от седмото издание на конкурса на Българската асоциация на рекламодателите – BAAwards 2022.

 
 

Финансовата институция взе сребро в категория “Нова услуга“ за кампанията “Как въведохме Digital Office в Пощенска банка и останахме заедно“.

 
 

Социално отговорната кампания на Пощенска банка “Силата е в нашите ръце“, реализирана в подкрепа на българските здравни работници и техните усилия в борбата с COVID-19, бе оценена от журито с бронзово отличие в категорията “Корпоративна социална отговорност“.

 
 

Пощенска банка получи престижното отличие “Бизнес хонорис кауза“ в годишните награди на вестник “24 часа“ благодарение на иновативните решения и устойчив принос на финансовата институция в подкрепа на образованието.

 
 

За десета поредна година Пощенска банка беше определена като най-добрата банка попечител в България. Признанието идва от престижното световно издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност Global Custodian (www.globalcustodian.com). Списанието изготвя всяка година класация на банките, предоставящи попечителски услуги, която базира на проучване, направено сред клиентите на финансовите институции.

 
 

Две златни отличия спечели Пощенска банка в Годишните награди Employer Branding Awards 2022, организирани за пети път у нас от b2b Media. Банката спечели първо място в категорията “Excellence in Teamwork“, която се връчва за първи път и отличава иновативните решения в изграждането на успешен и мотивиран екип. Златното отличие в категория “Employer Branding Idea“ също беше присъдено на Пощенска банка за стратегическия й подход в ангажирането на служителите, като част от утвърждаването на работодателския бранд.

 
 

Пощенска банка бе отличена с две престижни международни награди от конкурса World Finance Digital Banking Awards 2021 на авторитетното списание World Finance. Призовете са в категориите “Най-добра дигитална банка“ (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и “Най-добро приложение за мобилно банкиране“ (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България, които финансовата институция печели за втора поредна година и още веднъж затвърждават изключителните ѝ постижения в областта на дигиталните банкови услуги

 

2021 година

 

Пощенска банка спечели сребърно EFFIE в категория Услуги за кампания на програма “Сега“.

 
 

Димитър Шумаров, главен финансов и изпълнителен директор на Пощенска банка и член на Управителния съвет, бе удостоен с приза “Банкер на годината”. Наградата му бе връчена за последователната и поддържана в продължение на години динамика в развитието на банката, както и за нейната социална ангажираност.

 
 

Пощенска банка спечели наградата в категория “Иновации“ на престижния конкурс “Мистър и Мисис Икономика“, opгaнизиpaн oт Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe “Икономика”.

 
 

Пощенска банка спечели сребърно отличие в категория “Стратегия за управление на таланти“ от престижните награди за най-добър работодател Career Show Awards 2021.

 
 

“Най-добра банка в банкирането на дребно в България-2021” (Best Retail Banks) в тазгодишното издание на конкурса World Finance Banking Awards, организиран от едноименното финансово списание, базирано в Лондон.

 
 

Пощенска банка беше отличена за седми път с високото отличие от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – наградата за “Най-активна банка в България в търговското финансиране за 2020 г.“ (Most Active Issuing Bank in Bulgaria in 2020).

 
 

Пощенска банка беше отличена със златен приз в категория “Инвестиция за устойчиво развитие / Зелена инициатива“ от седмото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2021. Финансовата институция беше отличена за многопластовата политика на CSR, която включва редица значими проекти в областта на образованието, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство.

 
 

Пощенска банка получи сребърна награда в категория “Мобилна иновация“ от седмото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2021. Наградата беше присъдена за мобилното приложение Digital Office за бърза и лесна вътрешна комуникация със своите служители, което банката добави към портфолиото си от дигитални решения.

 
 

Пощенска банка е отличена с приз в категория “Ефективност” от Годишните банкови награди на “Асоциация Банка на годината”.

 
 

Пощенска банка е удостоена за седми път с отличие от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – наградата за “Най-активна банка в България в търговското финансиране за 2020 г.” (“Most Active Issuing Bank in Bulgaria in 2020”)

 
 

Пощенска банка спечели отличието “Банка на годината” от седмите годишни награди “Компания на годината”.

 
 

Пощенска банка спечели първа награда в специалната категория “Вътрешен комуникационен отдел на годината” от конкурса PR Приз 2021. Отличието беше присъдено за реализираните от банката множество значими проекти в областта на образованието, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство.

 
 

Пощенска банка спечели втора награда в категорията “Комуникации на екопроекти” от конкурса PR Приз 2021 за проекта “Зелени истории на открито”, с който в две поредни години беше изцяло обновена еко пътека в Природен парк “Витоша”.

 
 

Пощенска банка спечели трета награда в категория “Комуникационен проект за продукт или услуга” “Всички сме свързани” от ПР Приз 2021, с кампания за потребителски кредит с овърдрафт, който е със стратегическа важност в развитието на портфолиото от потребителски кредити на банката.

 
 

Пощенска банка спечели златното отличие в категория “Иновации и устойчиво развитие” от годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце”.
Пощенска банка спечели първо място в националния конкурс “Най-зелените компании в България” в категория “Зелена CSR кампания”.

 
 

Пощенска банка спечели първа награда в една от най-оспорваните категории “Кампания, реализирана от вътрешен ПР отдел” в престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards 2021.
Пощенска банка бе отличена с награда в категория “Корпоративни комуникации (репутация и бранд мениджмънт)” в престижния конкурс BAPRA Bright Awards 2021.

 
 

Пощенска банка бе определена за “Най-добър работодател за годината” след като завоюва златното отличие в категория “Employer of the Year“ от четвъртото издание на Employer Branding Awards 2021 – единствените у нас награди за постиженията в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателската марка.

 
 

Пощенска банка спечели първото място и в категорията “Employer Branding Innovation (in Pandemic Times)” от четвъртото издание на Employer Branding Awards 2021.

 
 

Пощенска банка бе удостоена с две международни награди от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards 2020 на авторитетното издание World Finance Magazine. Отличията са в категориите “Най-добра дигитална банка” (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и “Най-добро приложение за мобилно банкиране” (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България. Зимното издание на конкурса отличава най-добрите банки в предоставянето на дигитални услуги на потребителите и въвеждането на иновативни модели за управление.

 

2020 година

 
Пощенска банка бе удостоена за девета поредна година признанието за най-добра банка в предоставянето на попечителски услуги в България – в класацията на престижното световно издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност Global Custodian.

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, бе отличена със специалната награда “Банкер на годината 2020“ за проявени лидерски умения и динамично развитие.

 
 

Пощенска банка бе отличена с два приза от Годишните банкови награди за 2019 година. Финансовата институция завоюва наградите в най-желаната и оспорвана категория “Банка на годината”, както и в категория “Динамично развитие”.

 
 

Пощенска банка спечели първа награда в категория “Сайт за услуги”, в избора на публиката, от националния конкурс “Сайт на годината”. Награденият сайт представя уникалните за пазара дигитални зони за експресно банкиране на финансовата институция.

 
 

Пощенска банка с бронзовото отличие в категорията “Най-добър работодател – Банкиране” от Career Show Awards 2020

 
 

Пощенска банка с бронзов приз за инициативата Зелени заедно в категорията “Зелени практики” Career Show Awards 2020

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Зелен проект” от десетия юбилеен Национален конкурс “Най-зелените компании в България” на b2b Media.

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Зелена идея” от десетия юбилеен Национален конкурс “Най-зелените компании в България” на b2b Media.

 
 

Пощенска банка получи отличието в категория “Сделка на годината” в 6-ите годишни награди “Компания на годината”, организирани от групата на списание Bulgaria Business Review.

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Корпоративна комуникационна кампания” в PR Приз 2020 за кампанията “Заедно напред”.

 
 

Пощенска банка с втора награда в категория “Проект за вътрешни комуникации” в PR Приз 2020 за проекта “Заедно напред – един екип, една банка”.

 
 

Пощенска банка с втора награда в категория “Комуникационна кампания за работодателска марка/Employer Branding” в PR Приз 2020 за кампанията “Заедно напред”.

 
 

Пощенска банка с втора награда в категория “Вътрешен комуникационен отдел на годината” в PR Приз 2020.

 
 

Пощенска банка за трета поредна година спечели престижното международно отличие “Най-добра банка в банкирането на дребно в България” (Best Retail Banks) в тазгодишното издание на конкурса World Finance Banking Awards, организиран от едноименното финансово списание.

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Бизнес сделка на годината” от шестото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2020. Призът е за успешно приключилото през 2019 г., в рекордно кратък срок от четири месеца, обединение с Банка Пиреос България.

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Иновативен проект” от шестото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2020. Отличието е за цялостна промяна в дизайна на клоновата мрежа, в унисон с основния стремеж на банката да създава отлично клиентско изживяване.

 
 

Пощенска банка получи златно отличие в категория “Employer branding проект” от престижния конкурс за Employer branding, организиран от b2b Media.

 
 

Пощенска банка беше отличена със злато в категория “Иновации в управлението на талантите” от авторитетния конкурс за Employer branding, организиран от b2b Media.

 
 

Димитър Шумаров е носителят на приз “Буров” за банково управление за 2019 г. Изпълнителният и главен финансов директор на Пощенска банка получи високото отличие от тазгодишните награди на Фондация “Атанас Буров”.

 
 

Пощенска банка получи награда за устойчиво развитие на бизнес средата в България с уникалния си проект Dare to Scale с Endeavor Bulgaria от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business Review.

 

2019 година

 

Пощенска банка получи специалната награда за “Устойчив бизнес растеж 2018” от световния лидер в сферата на международните парични преводи Western Union. Банката бе отличена за развитието на платежните услуги в страната сред всички финансови институции, с които Western Union си партнира в България.

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, бе отличена със специалната награда “Банкер на годината 2019“ за успешното приключване на обединението с Банка Пиреос България, спечеленото доверие на акционерите и доказаните умения да ръководи екип.

 
 

Пощенска банка бе отличена с второ място в категория “Фирмен сайт” на ежегодния конкурс “Сайт на годината 2019“.

 
 

Пощенска банка е единствената банка с награда от 12-тото издание на най-престижния конкурс у нас за ефективност на маркетинговите комуникации – Effie Awards 2019. Бронзовото отличие в категория “Услуги” е за кампанията “Чатботът EVA – малка иновация с голям залог”, която популяризира първия банков чатбот у нас EVA Postbank.

 
 

Пощенска банка бе отличена с престижна международна награда за осигуряването на отлично клиентско преживяване в банкирането в категория Excellence in Customer Centricity / Customer experience. Финансовата институция е сред победителите в 12-те категории на оспорвания европейски бизнес конкурс The Retail Banking: Europe 2019 Awards, организиран от водещото списание с фокус върху банкирането на дребно Retail Banker International.

 
 

Програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor, с основен партньор Пощенска банка, е победител в престижната категория “Най-добра акселераторска програма” на конкурса CESAwards Bulgaria 2019 г., организиран от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

 
 

Пощенска банка спечели престижния приз за Еко работодател от конкурса за наградите на Career Show 2019

 
 

Пощенска банка получи за втора поредна година отличието “Най-добра в банкирането на дребно в България“ в авторитетния конкурс World Finance Banking Awards 2019, организиран от World Finance Magazine.

 
 

Иновативният бранд на Пощенска банка “Моменто“ получи приз за “Любима марка“ на българите в категория “Финансови институции“ от 11-ото издание на потребителската класация.

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса” от петото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2019 за стартиралото през 2018 г. стратегическо дългосрочно сътрудничество с образователната институция СофтУни.

 
 

Пощенска банка с първа награда в категория “Иновативна компания на годината” от петото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2019 за цялостна стратегия за дигитална трансформация.

 
 

Пощенска банка е отличена с наградата “Сделка на годината” в 27-ото издание на конкурса “Банка на годината”.

 
 

Пощенска банка получи специалната награда за принос в българската икономика от списание “Икономика”, което отличи топ компании от различни сектори по повод своята 30-а годишнина

 
 

Пощенска банка с награда в категория “Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding” в PR Приз 2019 за проекта “Дигит@лни и успешни ЗаЕдно”

 
 

Пощенска банка с награда в категория “Вътрешен комуникационен отдел на годината” в PR Приз 2019 за проекта “Дигит@лни и успешни ЗаЕдно”

 
 

Пощенска банка получи за пети път високо отличие от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – наградата за “Най-активна банка в България в търговското финансиране за 2018 г.”

 
 

Пощенска банка получи за осма поредна година признанието за най-добра банка в предоставянето на попечителски услуги в България – в класацията на престижното световно издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност Global Custodian.

 
 

“EVA – нашият най-добър служител”, награда в категорията за нова услуга от престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards 2019

 
 

“Дигит@лни и успешни ЗаЕдно”, награда за кампания за изграждане на работодателска марка престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards 2019

 
 

Пощенска банка получи приз за “Лидерски позиции в банковия сектор, развитие на технологиите и човешкия ресурс” от 5-ите годишни награди “Компания на годината”, организирани от групата на списание Bulgaria Business Review.

 
 

Пощенска банка получи за втора поредна година голямата награда “Работодател на годината” от престижния конкурс за Employer branding у нас, организиран от b2b Media.

 

2018 година

 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка получи престижното отличие “Мисис Икономика” от конкурса “Мистър и Мисис Икономика” 2018, организиран от сп. “Икономика” и КРИБ.

 
 

Пощенска банка получи награда за стратегическия проект със СофтУни в категория “Образование, обучение и развитие” на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на сп. Business Lady.

 
 

Пощенска банка със сребро Effie за една от най-иновативните услуги на банката – центровете за потребителско кредитиране MOMENTO, които с удобните си локации и удължено работна време само за 1 година се доказаха като модерен и удобен начин за бързо и лесно финансиране.

 
 

Пощенска банка с първо място в категория “Нова услуга” в петото издание на конкурса BAAwards за кампанията Жилищен кредит “Безлихвен край”.

 
 

Пощенска банка с награда в категория “Банки” от десетото издание на единствената по рода си потребителска класация “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”.

 
 

Пощенска банка с отличие “Най-добра банка в банкирането на дребно в България за 2018″ г. от престижния конкурс World Finance Banking Awards 2018 на World Finance Magazine.

 
 

Пощенска банка с награда за “Динамика на развитие” от годишните награди на “Асоциация Банка на годината”.

 
 

Пощенска банка с награда в категория “Зелени комуникации и градска среда” в PR Приз 2018 за проект “Вътрешна инициатива: “Герои в зелено” – 2-ро място

 
 

Пощенска банка с награда в категория “Комуникационна кампания за работодателска марка/Employer Branding” в PR Приз 2018 за проект: “Заедно на върха” − годишна стратегия за засилване на работодателската марка” – 2-ро място

 
 

Пощенска банка с награда в категория “Вътрешен комуникационен отдел на годината” в PR Приз 2018 – 3-то място.

 
 

Пощенска банка е сред победителите в престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards. Наградата е за комуникационната кампания на кредитна програма “Повече днес”, с която бяхме отличени в една от най-оспорваните категории – “Дебют на годината – кампания за нов продукт или услуга”.

 
 

Пощенска банка отново е най-добра банка в предоставянето на попечителски услуги. Признанието идва за седма поредна година от сп. Global Custodian − престижното световно издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност.

 
 

Пощенска банка получи специална награда за иновации от Western Union за най-новата услуга  - получаване на парични преводи на Western Union на всеки един банкомат на банката в България.

 
 

Г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, получи най-значимата банкова награда на българския пазар – отличието “Буров” за 2017 г.

 
 

Пощенска банка получи престижното отличие “Работодател на годината” от първите годишни награди за Employer branding на b2b Media.

 
 

Пощенска банка спечели приз за “Най-добра банка в България в търговското финансиране” от годишната класация за 2017-а на Global Banking & Finance Review.

 

2017 година

 

Пощенска банка получи награда от четвъртото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на сп. Business Lady.

 
 

Пощенска банка е определена за топ попечител в България за шеста поредна година – признанието е от сп. Global Custodian – водещо издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност.

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и член на УС па Пощенска банка – носител на награда “Банкер на годината 2017” на двадесет и четвъртите годишни награди, организирани от в. “Банкер”.

 
 

Пощенска банка бе обявена и за най-ефективен бранд според ЕFFIE Index България 2017.

 
 

Пощенска банка със златно Effie за едно от последните финансови решения на банката − кредитна програма “Повече днес”, с която клиентите могат да увеличат разполагаемия си доход с до 50%, а в определени случаи дори и повече.

 
 

Пощенска банка с бронзово Effie за иновативната кредитна карта Mastercard Cash, която дава възможност на потребителите да теглят пари в брой без лихва.

Пощенска банка с първо място в категория “Нова услуга” на BAAwards 2017 за кампанията “Повече днес”.

 
 

Пощенска банка с награда за “Бизнес развитие 2016” от Western Union за високото качество на предлаганите услуги, отчетения ръст на трансакциите и нарастването на пазарния дял и агентската мрежа.

 
 

Пощенска банка с награда за “Динамика на развитие” от годишните награди на “Асоциация Банка на годината”.

 
 

Специално признание от Спортен клуб “Бегач” за участие с най-много отбори в категория “Компания с 500+ служители” на Postbank Business Run 2017.

 
 

Първа награда в категория “Най-зелена банка” на седмите годишни награди на b2b Media “Най-зелените компании на България 2017”.

 
 

Пощенска банка с първа награда “Зелени комуникации и градска среда” от PR Приз 2017 за кампанията “Зарядно със сърце”.

 
 

Пощенска банка с награда “Корпоративна PR кампания” от PR Приз 2017 за кампанията “25 години Пощенска банка”, трето място.

 
 

Пощенска банка със специална награда на сп. “Мениджър” за проекта “Зарядно със сърце” от PR Приз 2017.

 
 

Пощенска банка спечели една от най-авторитетните бизнес награди – отличие за “Качество” от Конфедерацията на работодатели и индустриалците в България (Трети годишни награди за успешен бизнес “КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”).

 
 

Пощенска банка с втора награда за компания-ментор от ХХ Международен панаир на учебните предприятия “Млад предприемач”.

 
 

Пощенска банка с награда “Сделка на годината” от Forbes Business Awards на сп. Forbes България – за успешното финализиране на сделката по придобиването на дейността на Алфа Банк – клон България.

 

2016 година

 

Пощенска банка получи награда “Златно сърце”, в категория “Зелена планета” за проекта “Зарядно със сърце” на годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на списание Business Lady.

 
 

Пощенска банка получи специалната награда “Банкова сделка на годината” заради придобиването на Алфа банк на традиционния конкурс “Годишни банкови награди” на Асоциация “Банка на годината”.

 
 

Пощенска банка – “Национален шампион на България”, категория Иновации на European Business Awards, за Различен потребителски кредит.

 
 

Пощенска банка получи престижното отличие Euro STP Excellence Award за високо качество на валутни преводи в евро и долари за изминалата 2015 г. от Deutsche Bank, дългогодишен партньор на банката в кореспондентското банкиране.

 
 

Първо място в категория “Ребрандинг на продукт– Най-добър маркетингов екип с продукта “Кредит за отличници”  от Българската Асоциация на Рекламодателите (БАР).

 
 

Пощенска банка беше отличена с бронзова статуетка от EFFIE България 2016 в категория “Корпоративни Комуникации” за кампанията по случай 25 годишнината на банката.

 
 

Специално признание от спортен клуб “Бегач” за участие с най-много отбори в категория “Компания с над 500+ служители” на Postbank Business Run 2016.

 
 

“ПР проект за вътрешна комуникация” – награда от PR Приз 2016 за кампанията “На крилете на успеха”, трето място.

 
 

“Зелени комуникации и градска среда” – награда от PR Приз 2016 за кампанията “Хвъркати градски типове”, трето място.“Онлайн компания или проект” – награда от PR Приз 2016 за кампанията “Финанси по ноти”, трето място.

 
 

Специална награда на сп. “Мениджър” за проекта “Хвъркати градски типове” от PR Приз 2016.

 
 

“Най-активна банка в България в търговското финансиране” – награда на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

 
 

“Кампания за устойчиво развитие” – награда от престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards за проекта “Най-добър старт за всяко дете”.

 
 

“Иновативна кампания на годината” – награда от престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards за проекта “Най-добър старт за всяко дете”.

 
 

“Кампания, реализирана от вътрешен ПР отдел” – награда от престижния конкурс за PR и комуникации BAPRA Bright Awards за кампанията “На крилете на успеха”.

 
 

Специална награда за подпомагане на малките и средните предприятия при финансиране от името на сп. “Бизнес клуб”, за отпускането на нисколихвени заеми за оборотни и инвестиционни цели на малки и средни предприятия по програма “Напред”.

 
 

“Иновации в банковите продукти и услуги” -  награда от 5-то юбилейно издание на конкурса Forbes Business Awards.

 

2015 година

 

Дончо Донев, началник управление “Капиталови пазари” в Пощенска банка – носител на голямата награда “Млад банкер 2015” в конкурса на в. “Стандарт” – “Новата генерация: Банкерите”.

 
 

Петя Димитрова – носител на награда “Банкер на годината 2015” на двадесет и вторите годишни награди, организирани от в. “Банкер”.

 
 

Петя Димитрова – носител на престижното отличие “Мисис Икономика” от конкурса “Мистър и Мисис Икономика” 2015, организиран от сп. “Икономика” и КРИБ.

 
 

“Инвеститор в публичните комуникации” – награда в рамките на събитието “Денят на Бернайс” 2015, организирано от БДВО, за приноса на Пощенска банка за развитието на публичните комуникации в страната и реализирането на добри практики.

 
 

“Най-добър старт за всяко дете” с награда в категорията “Най-устойчива дарителска програма” на десетите юбилейни награди на Български дарителски форум (БДФ) в присъствието на Президента на Република България.

 
 

Oтличие на Годишните награди за благотворителност и КСО “Златно сърце” на сп. Business Lady – кампанията “Най-добър старт за всяко дете” взе приза в категория “Здравеопазване и здравни инициативи”

 
 

Приз “Тайния клиент” в конкурса “Банка на годината 2014”.

 
 

Пощенска банка – единствената финансова институция – финалист от България в девето издание на международния конкурс за най-добри практики и високи постижения в бизнеса – European Business Awards.

 
 

“Най-добър маркетингов екип” в категория “Релансиране на продукт” в конкурса за постижения в маркетинговите комуникации BAAwards 2015, Българска асоциация на рекламодателите

 
 

Първа награда в категория “Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги” на петите годишните награди на b2b Media “Най-зелените компании на България 2014”

 
 

Награда EFFIE за рекламната кампания на “Спестовен жилищен кредит” – бронз в категория “Услуги” на конкурса за маркетингова ефективност “EFFIE България 2015”

 
 

Първа награда в конкурса BG GREEN AWARDS 2015, категория “Големи фирми”. Организатори – b2b Magazine и сп. Go Bio

 
 

Специална награда за устойчиво развитие за зелената инициатива “За колелата и техните хора” от сп. “Мениджър” – PR Приз 2015

 
 

“Вземи сега, плати на части” с награда в категория “Кампания за продукт или услуга” – PR Приз 2015, трето място

 
 

“Най-добър старт за всяко дете” с отличие в категорията “Кампания за устойчиво развитие – бизнес” – PR Приз 2015, второ място.

 
 

“Най-активна банка в България в търговското финансиране” – награда на Европейската банка да възстановяване и развитие по програма за търговско финансиране 2014 г.

 
 

Първа награда в категория “Иновации” – годишни награди за успешен бизнес на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

 
 

“Най-добър старт за всяко дете” с награда в категория “Устойчиво развитие”– Българска асоциация на ПР агенциите, второ място

 
 

Първа награда за предоставяне на попечителски услуги в България (#1 Sub-custodian in Bulgaria) – сп. Global Investor

 
 

“Най-добра банка-попечител в България”, сп. Global Custodian

 
 

Първа награда в категория “Инвеститор в обществото”, годишни награди Българския форум на бизнес лидерите за отговорен бизнес

 

2014 година

 

“Петя Димитрова – жена на годината”, категория Бизнес в конкурса на сп. GRAZIA

 
 

“Най-добър старт в кариерата” в конкурса на сп. Икономика – “Мистър и Мисис Икономика”

 
 

“Реклама на Спестовен жилищен кредит сред 28-те най-иновативни в света”, в класацията на WARC

 
 

“Най-добра дарителска програма” на Български дарителски форум за партньорството с УНИЦЕФ “Най-добър старт за всяко дете”

 
 

“Национален шампион на България”, категория Иновации на European Business Awards, за Спестовен жилищен кредит

 
 

“Най-добър финансов директор в управлението на риска и ликвидността”, EY България и Forbes

 
 

“Номер 1 компания и марка”, EFFIE index България за маркетингова ефективност

 
 

“Сребърна награда за промоция Падаща звезда”, EFFIE България

 
 

“Най-добра банка-попечител за чуждестранни и местни клиенти”, на Global Custodian

 
 

“Най-добър банков продукт за 2013” за програмата за лоялност MyRewards, B2B Magazine

 
 

“Награда на публиката” второ място за кампанията Play 4 Change, EVENTEX

 
 

“Принос към финансиране на проекти за възобновяема енергия” – награда на EBRD

 
 

“Инвеститор в обществото” – награда за проекта Play 4 Change, Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ)

 
 

“Служител на годината” второ място в категорията – награда за Румен Радушев, началник управление “Жилищно кредитиране”, Forbs България

 

2013 година

 

Две сребърни отличия Stevie за Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на наградите “Stevie Awards за жените в бизнеса”: “Изпълнителен директор на годината за Европа, Близкия Изток и Африка” и “Изпълнителен директор на годината в сферата на услугите” (за организации с до 2500 служители)

 
 

“Проект за корпоративна социална отговорност – бизнес сектор” награда за NO Project, PR Приз 2013

 
 

“Най-добър банков продукт на 2012 г.” – награда на журито и награда на публиката в онлайн гласуване, форум Card Payments Forum на b2b Media

 
 

“Комуникационна кампания на годината” за откриването на новия централен офис, Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА)

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор – голямата награда за “Банково дело” на Вторите годишни награди на сп. “Бизнес Лейди”

 
 

“Кампания на годината” и “Награда на публиката” с проекта “The NO Project”, Eventex

 

2012 година

 

“Най-зелена финансова институция”, b2b Media

 
 

Специална награда на КРИБ за политиката на отчетност за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, Българско дружество за връзки с обществеността

 
 

20 годишнина на Пощенска банка – “Най-добра ПР кампания”, Българско дружество за връзки с обществеността

 
 

“Инвеститор в знанието” – за програма “Силен старт с Пощенска банка”, Български форум на бизнес лидерите

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор – Мисис Икономика 2012 за принос в развитието на банковия сектор, конкурс “Мистър и Мисис Икономика 2012”

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор – “Банкер на годината 2012” за завоювано доверие на акционерите на банката, в-к Банкер

 
 

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, беше избрана за един от 192-мата млади лидери на света от общността на Младите световни лидери за 2012 година (Young Global Leaders).