Награда “Златно сърце” за кампания на Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

7 декември 2016 г.

Пощенска банка получи престижна награда от третото издание на Годишните награди за благотворителност и КСО “Златно сърце” на сп. Business Lady. Отличието беше връчено на финансовата институция и нейната комуникационна агенция BBDO Group по време на официална церемония в столичния хотел “Хилтън”. Наградата е за проекта “Зарядно със сърце”, който беше отличен в категория “Зелена планета”. Инициативата е част от дългогодишната политика и множеството реализирани проекти на Пощенска банка за опазването на околната среда.

Целта на кампанията е да провокира по атрактивен начин вниманието на хората към тяхното здраве и да ги накара да бъдат отговорни за опазването на природата. С проекта финансовата институция дава своя принос за популяризиране на спорта в градска среда и напомня за алтернативните начини за производство на зелена енергия. В рамките на събитието всеки желаещ можеше да покара велосипед и да се погрижи за собственото си здраве и за природата, като създаде зелена енергия, с която да зареди мобилното си устройство.

“Вложихме цялото си сърце в този проект и сме изключително щастливи, че успяхме да докажем, че човешката енергия все още може да задвижи материалния свят”, коментираха от финансовата институция при получаването на наградата.

Наградите “Златно сърце” целят да възнаградят морално усилията на онези компании и отделни личности, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за дадена кауза. Отличието “Златно сърце” може да получи всяка българска или международна институция, или отделна личност, социално ангажирана на територията на България.

Наградите се присъждат за инициирани, реализирани и/или подкрепени обществено значими кампании и социални проекти в различни каузи, сред които Подкрепа на беззащитните, Зелена планета, Спортни инициативи, Културни проекти, Корпоративен гражданин, Устойчиво развитие, Информационни кампании за превенция и устойчивост, Медиите и социалните каузи, Здравеопазване и здравни инициативи, НПО в действие, Цялостна социално отговорна политика и др.