Награда “Златно сърце” за вътрешната инициатива “Герои в зелено” на Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

20 декември 2017 г.

Пощенска банка получи награда от четвъртото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на сп. Business Lady. Престижното отличие в категория “Зелена планета” е за проекта “Герои в зелено”, който има за цел да насърчава екологично отговорно поведение у служителите. Инициативата е част от дългогодишната политика и множеството реализирани проекти на финансовата институция за опазване на природата. Чрез нея служителите могат да кандидатстват за финансиране от банката за различни местни проекти, които сами са избрали да подкрепят. От старта на инициативата, само в рамките на няколко месеца, са реализирани 6 проекта за подобряване състоянието на околната среда и в подкрепа на обществото. Вътрешната кампания ще продължи и през 2018 г.

“Изключително сме щастливи да получим награда точно за тази наша инициатива. Отличието е за всички колеги, които вложиха своите “златни сърца” в този проект, отделиха от свободното си време и го превърнаха в своя лична кауза, дадоха частица от своята енергия и с много ентусиазъм показаха, че добрите идеи водят след себе си до отлични резултати. Благодарим за оценката и се надяваме, че примерът, който даваме, ще бъде последван и от други компании”, коментираха от банката по повод наградата.

Наградите “Златно сърце” целят да възнаградят морално усилията на онези компании и отделни личности, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за дадена кауза. Отличията се присъждат за инициирани, реализирани или подкрепени обществено значими кампании и социални проекти в различни каузи, сред които – Подкрепа на беззащитните, Зелена планета, Образование, Обучение и развитие, Спортни инициативи, Културни проекти, Корпоративен гражданин, Устойчиво развитие, Информационни кампании за превенция и устойчивост, Медиите и благотворителността, Здравеопазване и здравни инициативи, НПО в действие, Личност-вдъхновител и др.