Момчил Игнатов: Туризмът има потенциал и банките са готови да подкрепят всеки перспективен проект в сектора

FacebookTwitterLinkedInEmail

В последното десетилетие страната ни отбелязва значително икономическо развитие, както и развитие на доходите и трудовия пазар. Това от своя страна води до редица възможности за инвестиции в туризма и тъй като по-високата покупателна възможност води до диференциране на туристическия продукт, налице е по-голяма зрялост на пазара, която се изразява в появата на нови четири и пет звездни ходели. Това посочи Момчил Игнатов – началник отдел “Средни корпоративни клиенти” в управление “Корпоративно банкиране” на Пощенска банка, който участва в 7-та годишна среща на Националния борд по туризъм.
 
Пред участниците в панел “България – инвестиционна дестинация”, той подчерта, че Пощенска банка от дълги години е един от основните партньори за туристическия отрасъл. “България е страна с хилядолетна история и култура, с уникални природни дадености и всеки един може да се увери в това ако погледне нашия корпоративен банер”, допълни още той и добави, че банките винаги са били активни в кредитирането на туристическия сектор, и неслучайно в края на 2019 г. кредитите, отпуснати към този бранш надхвърлят 2 млрд. лв.
 
Според него, проучванията показват, че около 75% от чуждестранните туристи предпочитат висок клас хотели – над четири звездни. Пощенска банка традиционно е партньор и на строителния сектор,като дори в момента работим по проекти на стойност над 70 млн. лв., допълни още Момчил Игнатов.
 
В словото си на форума, той отбеляза, че туризмът има потенциал, затова банките са готови за диалог, в който да подкрепят всеки перспективен бизнес проект. “В Пощенска банка с готовност работим с добри идеи и ги подкрепяме финансово. В тази връзка самата структура на сделките, които с партньорите си успяваме да постигнем, допринася за добрата и печеливша реализация на проектите”, каза Момчил Игнатов.
 
Гордеем се, че успяваме да финансираме различни проекти и в крайна сметка като създаваме един експортно ориентиран продукт, допринасяме за цялостното развитие и имидж на държавата, заяви още той.
 
Сред гостите на престижното събитие бяха министърът на туризма Николина Ангелкова,  Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Цветан Симеонов – Председател на БТПП, десетки представители на бизнеса и браншови организации.

 

IMG-1
 
IMG-2
 
IMG-3
 
IMG_4_1