Модерните тенденции в сегмента на картовите разплащания обсъдиха в онлайн дискусия младите банкери от Postbank Next

FacebookTwitterLinkedInEmail

Развитието и модерните тенденции в сегмента на картовите разплащания бяха темите на поредната онлайн дискусия, част от образователна програма, в която експерти от Пощенска банка представят основните бизнес процеси в банковата сфера пред младежи от Националната търговско-банкова гимназия. Виктор Цветков, началник отдел “Картов бизнес” в Пощенска банка, запозна ученици от 11-и клас от елитната гимназия с картовите продукти и с начините им за употреба. Лекцията, която се проведе отново дистанционно, е част от поредицата обучения Postbank Next, осъществявани за четвърта поредна година. Подкрепата за ученическата банка е в изпълнение на устойчивата стратегия на Пощенска банка за изграждане на тясна връзка между бизнеса и образованието.
 
Кредитните и дебитните карти са най-динамичните, интересни и бързо развиващи се сред банковите продукти, увери учениците Виктор Цветков. Нарастващата им употреба в последните години е признак за повишаване на финансовата култура на потребителите, а ние наблюдаваме осезаема промяна в поведението на клиентите през последните години по отношение на използването на кредитни и дебитни карти, сподели той.
 
В хода на лекцията младите банкери научиха интересни факти за историята на първите разплащателни карти, които са се появили, за да заместят необходимостта от пренасяне на големи суми в брой. Учениците се запознаха с основните характеристики и предимства, които отличават кредитните от дебитните карти, както и с разликите в употребата им при ефективно управление на личните финанси. Пощенска банка, която е пазарен лидер в сегмента на кредитните карти, предоставя различни програми за лоялност на своите клиенти. По този начин финансовата институция стимулира безкешовите трансакции, които носят ползи и удобство за потребителите и подпомагат икономическото развитие в страната.

 

PB_FB_Post_postbank next_