Международният “Фестивал на усмивките” ще гостува в Русе

FacebookTwitterLinkedInEmail

15 септември 2016 г.
От 16 до 26 септември в централното фоайе на Доходното здание в град Русе ще бъдат експонирани повече от 100 номинирани за награда творби от Международния фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура. Зрителите ще могат да видят интерпретациите на майсторите на рисувания хумор от цял свят на тема “България, Балканите и балканските нрави”. Организатор на “Фестивала на усмивките” е фондация “Имеон-Балкани” в партньорство с Министерството на културата, Световната федерация на карикатуристите – FECO, Съюза на българските художници, Съюза на българските филателисти и Българското дипломатическо дружество.

Главната тема “Дестинация Балкани – Дестинация България” е допълнена от генералния спонсор Пощенска банка с още една конкурсна категория – “Дестинация: Бъдеще”, свързана с мотото на 25-ата ѝ годишнина. Патрон на фестивала е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски.

Повече информация за местата и датите на провеждане на Фестивала можете да намерите на: http://www.imeonbalkans.org, както и във фейсбук: https://www.facebook.com/smileartfest.