Лизингова програма от Пощенска банка в помощ на дърводобивната индустрия в България

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Лизинговото дружество на Пощенска банка ERB Leasing активно подпомогна развитието на дърводобивната индустрия в България, финансирайки закупуването на първите за страната професионални машини за дърводобивна техника John Deere. Вносител на машините от най-големия световен производител е българската компания Мегатрон. Оборудването е конструирано по най-високите стандарти за екология и безопасност и има изцяло горско приложение за висока производителност. “Програмите на ERB Leasing помагат на фирмите да инвестират в нова и качествена техника. Целта ни е българските компании да бъдат модерни, да разполагат с умна високотехнологична техника и да бъдат конкурентни на европейския пазар”, заяви Светослав Кало, зам. управляващ директор на ERB Leasing.

Техниката може да бъде следена дистанционно от специализиран софтуер за мониторинг на ключовите функции и техните настройки. Професионалният тандем за дърводобив се състои от 2 машини: John Deere 1270E – машина за поваляне и разкрояване на цели дървета (харвестър) и John Deere 1910Е – най-мощният горски транспортьор на пазара в момента. “Благодарение на финансирането на това изключително специализирано оборудване от Пощенска банка, ще можем да видим и на наша територия машините, които обикновено гледаме по научно-популярните телевизионни канали”, заяви Димитър Димитров, директор Направление строителна и горска техника от Мегатрон ЕАД. В България машините ще работят предимно с широколистна дървесина – дъб и бреза и по – рядко с иглолистна. Ще бъдат насочени към североизточна България, в района на Лудогорието.

Лизинговите програми на ERB Leasing предлагат редица възможности за закупуване на нова техника на дърводобивната и редица други индустрии. Лизингът позволява на компаниите да придобият необходимото за развитието и бизнес целите си оборудване, без да се налага да прибягват към оборотния капитал. ERB Leasing предоставя на бизнеса изгодни условия за закупуване на нови машини, сред които срок за погасяване на лизинга между 6 и 60 месеца, първоначална вноска от 20%, минималната финансирана сума от 5 000 евро без ДДС и др.