Какво е овърдрафт или финанси “над чертата” до новата заплата от Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Какво е овърдрафт и как да разполагаме с финанси “над чертата” до новата заплата бе тема на дискусията в последния за този сезон епизод на подкаста “Финанси на фокус”, който се реализира от Пощенска банка в партньорство с Bloomberg TV. За предимствата и спецификите при използването на този кредитен продукт разказа Диана Петкова, началник отдел “Ефективност в продажбите” в Пощенска банка.
 
Овърдрафтът представлява предварително фиксирана допълнителна сума, която е налична по разплащателната сметка, по която потребителят получава своята работна заплата. Средствата по овърдрафта са достъпни винаги и по всяко време, те могат да бъдат ползвани многократно и са постоянно на разположение, когато и да е необходимо, сподели Диана Петкова.
 
За какво най-често се използват средствата, отпуснати по овърдрафт, как клиентите да активират допълнителни финанси “над чертата”, без да посещават банков офис, както и как да получат овърдрафт без лихва за първата година, можете да чуете тук (линк).
 
Подкастът “Финанси на фокус” се реализира в седем епизода, в които експерти от финансовата институция представиха пред аудиторията модерните решения в банкирането, иновативните банкови продукти и услуги и разнообразните възможности в сектора, които съвременните технологии ни предоставят. Всяка седмица експертите на банката обсъждаха теми от финансовата сфера, като разказаха на потребителите по атрактивен начин най-новите тенденции в развитието на финансовите услуги.
 
Пощенска банка е първата банкова институция в страната, която участва в създаването на подобен иновативен и потребителски ориентиран информационен формат и генерира атрактивно и полезно потребителско съдържание. Подкастът “Финанси на фокус” е достъпен за аудиторията в обособена секция на сайта bloombergtv.bg, както и в apple podcast, sound cloud, google podcast и Spotify.

 

PB_bloomberg7