Иновативната услуга онлайн жилищен център на Пощенска банка гарантира бързина и удобство на клиентите

FacebookTwitterLinkedInEmail

29 юли 2021
 

Модерните решения, които Пощенска банка предлага в областта на ипотечното кредитиране, бяха представени в интервю за Forum Real от Радослава Луканова, началник отдел “Специализирани центрове за продажба“. От разговора стана ясно, че тенденциите в сектора до голяма степен се определят от очакванията на клиентите, които вече предпочитат дигиталното обслужване, тъй като то им спестява време и усилия.
 

“През последната година доказахме, че можем да реагираме и успяхме да предложим бързи и  гъвкави решения за клиентите, които все повече търсят дигитални продукти и услуги“, коментира Луканова и обясни, че за да отговори на тези очаквания Пощенска банка е стартирала най-иновативната услуга на пазара – дигитален център за жилищно кредитиране. Чрез него банката осигурява на клиентите висока експертиза и улеснява познатия процес на жилищно кредитиране, като пренася всичко в онлайн среда – от консултирането на клиентите до придвижването на цялата документация по заема.
 

Радослава Луканова коментира тенденциите на имотния пазар и посочи, че една от положителните посоки, които се наблюдават, е свързана с ориентирането на клиентите към по-качествени жилища. Тя подчерта, че стабилните лихви, които са на изключително ниски нива, играят ключова роля за развитието на пазара. Луканова посочи, че един от основните мотиви за покупка на жилище в момента е желанието на хората да инвестират спестените от тях пари. Според нея голяма част от купувачите са движени от нуждата от по-просторни и функционални жилища, която беше ясно осъзната по време на пандемията.
 

Радослава Луканова сподели наблюдението, че клиентите стават все по-информирани, проучват внимателно, когато пристъпват към покупка на имот, а когато избират банка, предпочитат това да е голяма финансова институция. Решаващи за клиентите са качествената консултация, високата експертиза и бързината на процеса.
 

Цялото интервю можете да чуете тук.