Изложба STEP 2 FREEDOM

FacebookTwitterLinkedInEmail

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка, г-жа Петя Димитрова, и вицепремиерът и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), г-н Цветан Цветанов, откриха специална изложба STEP 2 FREEDOM в подкрепа на превенцията на трафика на хора. Гост на откриването беше и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София. Изложбата беше разположена на Моста на влюбените до Националния дворец на културата в София до 11 ноември 2012 г. Тя беше реализирана в резултат от съвместната инициатива на НКБТХ, Нов български университет (НБУ) и международния проект The NO Project, който се реализира в България по покана на Пощенска банка.

Изложбата STEP 2 FREEDOM беше организирана в рамките на шестата поредна информационна кампания на Националната комисия за борба с трафика на хора по повод 18 октомври – Европейският ден за борба с трафика на хора, с цел да повиши информираността на обществото по проблема. Изложбата се осъществи в партньорство със Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.

plakati_350

Изложбата включи 58 плаката, които представиха гледната точка на студенти от департамент “Изящни изкуства” на НБУ към глобалния проблем с трафика на хора, както и на млади гръцки и американски творци, подкрепящи международния проект The NO Project. Изложени бяха също и визии от различни информационни кампании на НКБТХ.

most_350