Ивайло Ламбрев оглави управление “Информационни технологии” на Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

28  ноември 2013 г.

Ивайло Ламбрев е новият ръководител на управление “Информационни технологии” на Пощенска банка (www.postbank.bg). Сред отговорностите му начело на едно от най-многобройните звена в структурата на финансовата институция ще бъдат внедряването на иновативни ИТ решения и подобряване на ефективността на съществуващите платформи с цел както облекчаване на работата на служителите, така и гарантиране на удобно, бързо и сигурно банкиране за клиентите.

“Стремим се да утвърдим Пощенска банка като модерна и иновативна трансакционна банка. Затова ще работим ИТ инфраструктурата на банката да стане още по-леснодостъпна, функционална и отговаряща на забързания начин на живот на клиентите ни”, коментира приоритетите си за предстоящата година г-н Ламбрев.

През 2012 г. Пощенска банка въведе изцяло обновена платформа за онлайн банкиране e-Postbank. Само за период от три месеца над 60% от потребителите с регистрация за онлайн банкиране се насочиха изцяло към нея, а в края на годината банката регистрира 59% увеличение на финансовите трансакции на физически лица на годишна база.

Ивайло Ламбрев има 17-годишен опит в IT сферата с фокус върху финансовите институции и услуги. Повече от 13 години заема ръководни позиции в PwC в три държави. Последната му длъжност в организацията е регионален директор за Югоизточна Европа на отдел “Решения за управление на риска”. Отговарял е за ИТ осигуряването и предоставянето на услуги в областта на информационната сигурност на множество големи мултинационални банки и компании. Управлявал е редица ИТ проекти, сред които одити и консултации за стратегически клиенти на PwC. Преди това е работил в ИТ отделите на други банки на българския пазар.

Той е сертифициран в управление на риска (CRMA) от Глобалния институт на вътрешните одитори (The IIA) и сертифициран одитор по информационни системи (CISA) към Асоциацията за одит и контрол на информационни системи (ISACA). Притежава бакалавърска степен по информационни технологии от Техническия университет, София, последвана от редица следдипломни квалификации и професионални сертификати.