Здравко Ралчев от София спечели година, свободна от вноски по жилищния си кредит

FacebookTwitterLinkedInEmail

На 20 март 2015 г. в присъствието на нотариус бяха изтеглени първите печеливши в томболата на Пощенска банка – “Спечели година без жилищни вноски”. Здравко Ралчев на 32 години от София е щастливецът, на когото се падна първата голяма награда от банката – цяла година, свободна от месечни вноски по жилищния му кредит. Пощенска банка зарадва и още десет свои клиента с допълнителната награда – безплатна оценка на имота.

Възможност да се включат в томболите на Пощенска банка имат всички клиенти, които през периода 26 януари – 19 май 2015 г., подадат заявление и получат одобрение за жилищен кредит, и се регистрират на специално създадения микро сайт www.bezvnoski.bg. В случай че не са сред късметлиите, получили награда при първото теглене, те автоматично продължават участие и при следващите две тегления на томболата, съответно на 20 април и 20 май, когато ще бъдат раздадени още 22 награди. Клиенти, които планират краткосрочно да кандидатстват за жилищен кредит от Пощенска банка, също имат възможност да се включат в предстоящите тегления.

Пощенска банка отчита голям интерес към кампанията “Спечели година без жилищни вноски”. Само месец след старта й заявените кредити за над 20 милиона лева. “Успешният старт на кампанията ни говори и за повишения интерес на потребителите към ипотечното финансиране, който идва в резултат от стабилизирането на пазара и от по-изгодните условия за кредитиране спрямо предходните години”, коментира Румен Радушев, началник управление “Индивидуално банкиране” на Пощенска банка.

Експертите на банката регистрират, че най-активни в инициативата са потребители, планиращи покупка на нов дом. Те са над 60% от всички регистрирали се на www.bezvnoski.bg. Желаещите рефинансиране на съществуващ кредит са следващата по активност група с над 20%. Основно се търсят кредити с размер между 50 000 и 100 000 лв., като преобладават кандидати от големите градове като София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора. Тези данни сочат, че тенденцията от края на 2014 г. за съживяване на пазара на недвижимите имоти в големите градове се запазва и в началото на 2015 г.