Започна регистрацията за Postbank Business Run

FacebookTwitterLinkedInEmail

Междуфирменото надбягване на клуб “Бегач” ще бъде на 8 юни в Бизнес Парк София

Точно след месец ще се състои втората корпоративна щафета, организирана от клуб от Бегач, с подкрепата на Пощенска банка. След успеха на първото издание на състезанието, което бе част от Sofia Evening Run през октомври 2013 г., щафетата вече е изнесена в отделно събитие. Надбягването ще бъде на 8 юни от 10 ч., като този път фирмите ще се състезават на “своя територия” в Бизнес Парк София. Регистрацията е отворена до 30 май или до достигането на лимита от 200 отбора, а право на участие имат представители от всички фирми в България.

По регламент всеки отбор е от 4-ма бегачи, които трябва да пробягат по 4 км всеки. Трасето е с дължина 1 км, което значи по 4 обиколни от участник преди предаване на щафетата. Отборите ще получат алуминиева щафетна палка сертифицирана от IAAF (Международната асоциация на федерациите по лека атлетика), а времето на бегачите ще се засича с електронен чип, закрепен за състезателния номер.

Освен посланието да сме по-активни, сред основните цели на организаторите е да популяризират и благотворителността. Тази година клуб “Бегач” подкрепя проекта на УНИЦЕФ в партньорство с Пощенска банка “Най-добър старт за всяко дете” за развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве. За каузата на събитието ще бъде дарена 30% от регистрационната такса на отборите, а всяка компания има възможност да дари и допълнителна сума през формата за регистрация.

През 2013 г. в корпоративната щафета на Бегач и Пощенска банка се включиха 120 отбора от 70 компании или общо 480 състезатели. Трите най-бързи отбора бяха от ИТ сектора, който като цяло бе сред най-силно представените. Тази година целта е 200 фирмени отбора да се включат в надпреварата. Пощенска банка подкрепя инициативата като част от цялостната си стратегия за корпоративна социална отговорност.

Спортен клуб “Бегач” е неправителствена организация в обществена полза, основана през 2012. Целта на клуба е да популяризира бягането, дейността на открито и дарителството. Всички членове на клуба са непрофесионални бегачи и са доброволци. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика.