Електронни месечни извлечения за юридически лица

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка вече предлага природо-съобразна алтернатива на хартиените месечни извлечения по разплащателните сметки на юридическите лица. Новата услуга позволява на клиентите да заменят традиционните разпечатки с електронни съобщения, които да получават на посочен от тях имейл адрес. С това финансовата институция осигурява на клиентите си както допълнителна гъвкавост, така и по-добър контрол върху личната им информация, като предотвратява риска от евентуален достъп на странични лица до данните на клиента.

“Пощенска банка обслужва над 60 000 фирми, които ще могат да се възползват от услугата електронно извлечение и така ще се присъединят към нашите усилия за опазване на околната среда. Този формат е и значително по-удобен, тъй като осигурява на клиентите ни по-голяма сигурност и достъп до извлеченията по техните сметки дори и когато са в движение – директно на техния имейл”, коментира Ангел Матеев, началник на управление “Банкиране малък бизнес” на Пощенска банка.

Новите електронни извлечения предоставят подробна и навременна информация за всички движения по сметките на фирмите.  Услугата се предлага напълно безплатно, без такси за активиране или поддръжка, а клиентите на трезора могат да заявят желанието си да се възползват от нея във всеки клон от мрежата на Пощенска банка.

Опазването на околната среда е основен приоритет в стратегията на Пощенска банка. Финансовата институция вече е въвела редица мерки за намаляване на негативните екологични последствия от дейността си, които включват и употребата на сертифицирана хартия от устойчиво управлявани гори във всички офиси и клонове на банката.

През 2012 г. Пощенка банка бе отличена за “Най-зелена компания” във финансовия сектор в престижния конкурс на b2b media. Наградата е благодарение на непрекъснатото подобряване на вътрешните процеси в банката и оптимизиране на потреблението на ресурси. През 2012 г. банката отчита поредно понижаване на вътрешното потребление спрямо предходните години, особено по отношение на консумацията на тонери, хартия и вода.