Експерти от Пощенска банка представиха възможностите за успешен кариерен старт пред млади IT специалисти

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
Експерти от Пощенска банка представиха възможностите за успешен кариерен старт пред млади IT специалисти в поредното издание на семинара за професионално развитие IT Journey, организиран от Софтуерния университет. Онлайн събитието отново предизвика голям интерес сред софтуерната общност от студенти и търсещи реализация специалисти. Темата, избрана от организаторите ‘’Подготовка за интервю и успешен кариерен старт“, обедини представители на водещи компании от високотехнологичния сектор, които споделиха своя опит с тепърва поемащата по своя професионален път аудитория.
 
Мариан Матеев, ръководител ‘’Облачна ИТ Инфраструктура“ и Добромир Стоев, началник отдел ‘’Транзакционни ИТ системи“ в Пощенска банка, представиха пред студентите актуалните отворени позиции във финансовата институция. Банката, в която работят над 100 IT специалисти, е лидер и предпочитан топ работодател на българския пазар, с над 3000 служителя и повече от 200 офиса в цялата страна. Модерна, иновативна и високотехнологична, в Пощенска банка постоянно се модернизират и имплементират микроченъл и микросървиз технологии, софтуерни решения от последно поколение, както и значителен обем от облачни услуги, споделиха Мариан Матеев и Добромир Стоев. В хода на дискусията те изтъкнаха, че работодателската политика на организацията е насочена изцяло върху вътрешното развитие на служителите, като създава условия за успех и израстване на хората в своя екип, развива талантите и инвестира в тях. Компанията насърчава нестандартните идеи и решения и допринася за създаването на общност от съмишленици, които не само могат качествено да работят, но и с удоволствие прекарват свободното си време заедно. Ето защо за един млад специалист, който е в началото на своя професионален път, най-важни за успеха са мотивацията и искреното вътрешно желание да се развива в областта, в която е избрал. ‘’Бъдете себе си и бъдете отговорни. Следвайте мечтите си, бъдете готови да рискувате, търсете и правете всичко според вътрешното си светоусещане!“, посъветва аудиторията Добромир Стоев. ‘’Модерната инфраструктура в Пощенска банка може да предложи всичко. За всеки, който сега започва своя професионален път, това е идеалната среда за развитие и кариерно ориентиране, за да направи информиран избор за посоката, в която да продължи“, допълни Мариан Матеев.
 
Дългосрочната стратегия на Пощенска банка за привличане, задържане и развиване на таланти води до формиране на екип от млади, мотивирани, лъчезарни и емоционално заредени хора. Като създава работеща връзка между бизнеса и образованието, ключовото партньорство между финансовата институция и СофтУни дава възможност на студентите да развият своя потенциал като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. По този начин те могат да реализират смелите си идеи с уникалното международно ноу-хау, менторство и подкрепа на експерти от Пощенска банка, която има 30-годишно присъствие на българския пазар.

 

PB_SoftUni-It-Journey_SM_1080x1080_2