Експерти от Пощенска банка запознаха бъдещи абитуриенти с възможностите за професионална реализация в банковата сфера

FacebookTwitterLinkedInEmail

Експерти от Пощенска банка представиха пред ученици от 12 клас на 81 СУ “Виктор Юго”  стажантската програма на институцията и възможностите за професионална реализация в банковата сфера. Младежите, които изучават “Бизнес, икономика и предприемачество”, се запознаха с предимствата, креативната среда и допълнителните социални придобивки, които банката предлага на своите служители.
 
Желанието и мотивацията за развитие са сред най-ценните качества при кандидатстване за дадена позиция, особено когато това е първата Ви работа, сподели Анастасия Орешкова, старши експерт Подбор към Управление “Човешки ресурси” в Пощенска банка. В хода на оживената дискусия тя разкри пред учениците някои “тайни” на специалистите, които се занимават с подбор, като ги посъветва как да разкрият своята индивидуалност и по какъв начин да изтъкнат най-ценните качества, които притежават.
 
Гимназистите научиха от Десислава Урдова, главен експерт Подбор към Управление “Човешки ресурси”, как да бъдат конкурентни и успешни, когато се явят на интервю за работа. Сред темите, които ги заинтригуваха, бяха практически съвети за това какво да включат в автобиографията си и как да я оформят, защо да се постараят старателно да се подготвят и как да се държат, когато се явят за първи път на интервю, така че да направят първо най-добро впечатление.
 
Учениците се запознаха в детайли с практическите възможности за професионална реализация в Пощенска банка, която е водещ работодател и стимулира успеха на своите служители. За да изпълни успешно своята мисия, компанията е насочила политиката и практиките си към насърчаване на нестандартните идеи на екипа, обучения в посока нови технологии и решения и създаването на общност от съмишленици, които могат не само качествено да работят, но и да прекарват свободното си време заедно.
 
Пощенска банка инвестира последователно в професионалното израстване на своите служители чрез обучения, създаване на ясен кариерен път и план за развитие, програма за допълнителни социални придобивки, както и ангажиращи вътрешни инициативи, тиймбилдинги и подкрепа на доброволчески дейности. Стажантската програма на Пощенска банка, част от корпоративната й социална отговорност с фокус върху образованието и развитието на млади хора, се провежда вече 12 години. Програмата дава отлична възможност на ученици и студенти, които имат желание да започнат професионалната си кариера в една от най-големите и иновативни банки на пазара, да натрупат практически умения чрез разширено обучение и индивидуално менторство.

 

IMG_20200228_104614_1

 

IMG_20200228_104658_1