Екип от трима млади програмисти спечели голямата награда на Пощенска банка в SoftUni Fest 2019

FacebookTwitterLinkedInEmail

Александър Бонин, Виктор Велев и Звездин Бесарабов от Варна – това са участниците в екипа, който спечели голямата награда на Пощенска банка от единственото по рода си състезание SoftUni Fest, организирано от Софтуерния университет (СофтУни). Те работиха по задание за софтуерно решение за следене на физическата активност на потребителя, което може да се интегрира с някои от известните мобилни приложения.

Оспорваната надпревара, която събира на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна, отправи към тях предизвикателство да премерят сили в 3 категории: Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив и Програмиране.

В журито на SoftUni Fest 2019 се включиха двама представители на Пощенска банка с богат опит в областта на ИТ – Илиян Котев и Пламен Иванов, които оценяваха подготвените проекти в категория “Програмиране”.

Участниците от екипа победител на Пощенска банка споделиха след края на състезанието, че успехът им се дължи на факта, че са били сплотени и добре подготвени технологично. Според тях програмирането им е помогнало да мислят по нов и нестандартен начин.

Участието на Пощенска банка в SoftUni Fest 2019 е част от стратегическото партньорство на финансовата институция със Софтуерния университет (СофтУни), което стартира през 2018 г. с амбицията да променя пазара и да създава работеща връзка между бизнеса и образованието. Проектът е само част от цялостната дългогодишна политика на банката за корпоративна социална отговорност, която включва различни инициативи за менторство, споделяне на know how и добри практики със студенти, ученици, предприемачи и др.

Инвестицията в средата е добавената стойност от Пощенска банка за развитието на икономика на знанието и насърчаването на екосистема, в която участниците могат да разгърнат пълния си потенциал и да реализират смелите си идеи и проекти. Проектът със СофтУни е насочен както към студентите на СофтУни, които могат да започнат кариерното си развитие в Пощенска банка или да работят с експерти от институцията по свои проекти, така към служителите ѝ, които имат възможност да развият допълнително своите дигитални знания и компетенции.

5 4 3 2 1