Ежегодно почистване на района на Панчаревското езеро

FacebookTwitterLinkedInEmail

За шеста поредна година над 200 служители на Пощенска банка от София се погрижиха за красотата на Панчаревското езеро, като почистиха района на язовирната стена – посочен като едно от най-замърсените места от еколозите на община Панчарево.

Пощенска банка е ангажирана с кампанията “Кристално чисто Панчарево” от 2008 г., следвайки политиката си за опазване на околната среда и устойчиво развитие. Инициативата ежегодно събира служители и членове на техните семейства, които съвместно с подкрепата на община Панчарево и местните жители се грижат районът на Панчаревското езеро да бъде сред любимите места за отдих и развлечение на софиянци. Благодарение на усилията им местата около спирка “Плажа” и Гребната база вече са в много добро състояние, а от тазгодишното почистване на района около язовирната стена са събрани близо тон боклуци.

“С удоволствие се включваме всяка година в акцията, обединени от идеята за опазване на околната среда и съхраняване на чистотата на езерото. Панчарево вече е нещо като емблема за нас. И в ежедневната си работа полагаме усилия да пазим природните ресурси и да осигурим на децата ни една по-чиста и приятна среда в бъдеще”, сподели г-н Димитър Шумаров, изпълнителен директор на банката.

Инициативата “Кристално чисто Панчарево” е част от цялостната стратегия на Пощенска банка за опазване на околната среда “Зелен старт с Пощенска банка”, която стартира през 2008 г. и продължава да се развива като вътрешна кампания за насърчаване на екологично отговорното поведение сред служителите й и намаляване на негативното въздействие от дейността на финансовата институция върху природата.