До края на годината почти всички клонове на Пощенска банка ще имат обособени дигитални зони за експресно банкиране, съобщи Николай Лазаров

FacebookTwitterLinkedInEmail

26 юли 2021 г.
 

Пощенска банка планира до края на годината почти всеки клон в страната да разполага с дигитална зона за експресно банкиране – това съобщи Николай Лазаров, началник управление “Продажби Индивидуални клиенти“ по време на участието си в подкаста “Финанси на фокус“. Той обясни, че иновативната услуга, която позволява на клиентите да извършват сами основна част от банковите си операции, се развива изключително успешно, като се наблюдава чувствително увеличение на трансакциите, осъществени в новите зони.
 

Николай Лазаров беше гост в петия епизод на подкаста и заедно с Кристина Крънчева, международен консултант по бизнес етикет и протокол, дискутира новите стандарти в обслужването на клиентите, навлизането на изкуствения интелект и бъдещето на банкирането.
 

Въпреки дигитализацията на банковите процеси, физическото обслужване ще продължи да бъде важно за клиентите и от банките зависи да предоставят най-качествените услуги – това беше една от тезите, споделени в епизода, като двамата участници се обединиха около мнението, че успешна ще бъде банката, която се фокусира не само върху развитието на дигиталните си канали, но и в обслужването, с което ще гарантира на клиентите си перфектно преживяване. Николай Лазаров потвърди, че една от най-сериозните инвестиции в Пощенска банка е свързана с обучението на експертите и подобряване на качеството на обслужване. Той обясни, че още в първите дни на пандемията банката е била готова да предложи на своите клиенти най-модерните начини за дистанционно банкиране, но допълнително е концентрирала усилията си в повишаване на експертизата на служителите, за да бъдат подготвени с всички специфики на комуникацията в новата реалност. “Трябваше да променим някои от съществуващите стандарти, за да отговорим на очакванията и изискванията“, коментира Николай Лазаров. Той сподели, че физическото обслужване в клоновете ще продължи да бъде важно, защото, хората предпочитат да базират финансовите си решения на разговор и дискусия с експерти.
 

Кристина Крънчева също потвърди, че като клиент тя предпочита да получи съвет и консултация лично и посочи, че според нея най-важно за качественото обслужване е експертите да бъдат любезни и учтиви. Към това Николай Лазаров добави, че от най-голямо значение е клиентите да бъдат посрещнати от добронамерени и компетентни служители. На коментара, че “банките, а не клиентите диктуват пазара“, Лазаров отговори, че всъщност пазарът се диктува от регулаторите и ключовата роля на банките е да преведат всички тези изисквания по най-добрия начин, като осигурят максимално облекчен процес на клиентите си.
 

Още за ролята на изкуствения интелект и новите технологии в обслужването можете да чуете в разговора  тук, както и в платформите apple podcast, sound cloud, google podcast и Spotify.