Димитър Шумаров: Важно е да инвестираме в бизнес средата и смелите идеи, защото те са бъдещето

FacebookTwitterLinkedInEmail

Димитър Шумаров, изпълнителен директор и главен финансов директор на Пощенска банка, приветства участниците в програмата за растеж Dare to Scale, която стартира с официално събитие в столичната галерия “Структура“.

10 са българските компании, които се включват в уникалния за пазара проект на българския офис на глобалната мрежа Endeavor, който се реализира с подкрепата на Пощенска банка. Той е насочен към бизнеси, които имат голям потенциал за растеж, включително на международния пазар – те вече са преминали през стартъп фазата и са в началото на по-мащабното разрастване на дейността си. В рамките на 4 месеца – от септември до декември т.г., предприемачите от тези компании ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. В обучението им са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на Ендевър.

В приветствието си пред избраните предприемачи, Димитър Шумаров подчерта, че програмата за растеж Dare to Scale е олицетворение на това, в което вярва Пощенска банка: че трябва да се подпомага развитието на екосистемата в България и да се подава ръка на предприемчивите хора. Важно е да инвестираме в бизнес средата и смелите идеи, защото те са бъдещето, допълни той. Димитър Шумаров изтъкна, че екипите на банката всеки ден се срещат с представители на различни бизнеси, които търсят подкрепа, за да се утвърдят на пазара. Различното в този проект е, че дава възможност на Пощенска банка да подаде ръка на хора с идеи извън стандартните си процедури и да им помогне със своите експертиза, опит, знания и контакти. Ние познаваме средата и знаем какво в бизнесите може да се промени, за да станат устойчиво печеливши. Пощенска банка е много иновативна и стремежът ѝ е да си сътрудничи с други иновативни компании, защото в съвременния конкурентен свят успехът е възможен тогава, когато сме заедно, обобщи Димитър Шумаров.