Даниел Атанасов е победителят на Пощенска банка в СофтУниада 2021

FacebookTwitterLinkedInEmail

26 май 2021 г.
 

Даниел Атанасов спечели първо място и награда от Пощенска банка в категория “Състезателно програмиране – старша възраст над 16 г.” в състезанието “СофтУниада 2021″, което се организира от Софтуерния университет за шеста поредна година. В оспорваната двудневна надпревара изцяло онлайн своите знания премериха 273 участници в четири категории.
 

Даниел Атанасов е студент в магистърска програма “Изкуствен интелект” в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и многократен носител на национални и международни отличия в дисциплините състезателно програмиране и математика. Само за пет часа той успя да създаде и имплементира десет алгоритмични задачи, като заслужено спечели високата оценка и приза на журито и Пощенска банка.
 

Участието на Пощенска банка в състезанието е част от стратегическото партньорство на финансовата институция и Софтуерния университет, което стартира през 2018 г. Негова дългосрочна цел е младежите да получат възможност да развият своя потенциал като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. Чрез него те могат да реализират смелите си идеи с уникалното международно ноу-хау, менторство и подкрепа на експерти от банката. Студентите на Софтуерния университет могат да започнат кариерното си развитие в Пощенска банка, което е част от дългосрочната ѝ стратегия като топ работодател да привлича, задържа и развива таланти. Проектът е насочен и към служителите на институцията, които могат да надградят своите дигитални знания и компетенции с обучения на Софтуерния университет.

 

PB_SOFTUNIADA_SM_1080x1080