Главният финансов директор на Пощенска банка отличен за “Най-добър финансов директор в управлението на риска и ликвидността”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Димитър Шумаров, главен финансов директор и изпълнителен директор на Пощенска банка, бе отличен с признанието “Най-добър финансов директор в управлението на риска и ликвидността”. Наградата бе връчена по време на третото ежегодно издание на CFO форум, организиран от EY Bulgaria и Forbes България.

Конкурсът за награди за финансови директори, в рамките на CFO Forum, се провежда за първи път. Отличието, присъдено на г-н Шумаров, е за неговия принос за успешните резултати на Пощенска банка.

“Нашата банка успя да осигури значителна ликвидност и да изгради и задържи стабилна депозитна база. С усилията на г-н Шумаров намалихме цената на ресурса и оптимизирахме нетния лихвен марж. Благодарение на това, през последните две години Пощенска банка отчита исторически висок коефициент на ликвидност – 32% в края на 2013 г. Голям е приносът му и в областта на управлението на рисковете и подсилване качеството на баланса, включително чрез предприемане на множество мерки за оздравяване на кредитния портфейл на банката”, коментира г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на финансовата институция.