Главният изпълнителен директор на Пощенска банка е сред финалистите на конкурса “Мистър Икономика 2011″

FacebookTwitterLinkedInEmail

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка г-н Антъни Хасиотис е сред финалистите на конкурса “Мистър Икономика 2011”

30 ноември 2011

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка, Антъни Хасиотис, е сред 16-те финалисти на престижния конкурс “Мистър Икономика 2011”, който се организира от списание “Икономика”. Номинацията е изключително признание за труда, резултатите и успехите както на г-н Хасиотис, така и на целия екип на банката. Той e избран за финалист в категория “Принос в развитието на финансовия сектор”.

“За мен е чест и удоволствие да бъда номиниран в тази категория – особено тази година, в която Пощенска банка празнува 20 години успешна дейност на българския пазар. Уверен съм, че положихме много усилия и че успяхме да допринесем значително за развитието на финансовия сектор като останахме силни, стабилни и дисциплинирани в нашия стремеж към растеж и развитие, особено в тези трудни за икономиката времена. Бих искал да благодаря на всички наши клиенти и разбира се на всички колеги – близо 3000 прекрасни човека, за техните усилия, за това че в работата си са посветени на клиентите и на банката. Убеден съм, че България не само ще излезе като победител от кризата, но и също така ще представлява пример за финансова дисциплина и отново – атрактивна дестинация за инвестиции. В заключение, бих искал отново да подчертая, че ние сме българска банка, това е нашият дом, ще останем тук и ще продължим да допринасяме активно за икономическия и обществен прогрес на страната”, каза г-н Хасиотис.

Конкурсът “Мистър Икономика” е един от най-значимият икономически форум в България. Първото му издание е през 1990 г.

Тази година финалистите се състезават в пет категории – “Принос в развитието на индустрията”, “Принос в развитието на финансовия сектор”, “Принос в развитието на услугите и търговията”, “Принос в развитието на земеделието и храните” и “Цялостен принос в развитието на българската икономика”. Победител ще бъде излъчен във всяка една от категориите. Списание “Икономика” ще връчи и специален приз за “Лидер в бизнес управлението”.

Журито, което ще избира победителите, е съставено от 33-ма водещи икономисти, финансисти, топ мениджъри и досегашни носители на наградата. Независима одитна компания – “Глобал Одит Сървисес”, ще обработва гласовете на журито, което гарантира прозрачността на избора.

Победителите ще бъдат наградени на 30 ноември 2011 г. на официална церемония в Националния исторически музей.

Г-н Антъни Хасиотис оглавява шестте дъщерни дружества на Юробанк И Еф Джи Груп в Бълга. Той е главен изпълнителен директор на Пощенска банка и председател на Управителния съвет. Г-н Хасиотис е бил Президент на борда на директорите на Американска търговска камара в България, Председател на борда на директорите на Гръцкия бизнес съвет в България и член на Българския форум на бизнес лидерите. Той е член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.