Възможностите за успешен кариерен старт на млади ИТ специалисти в Пощенска банка предизвикаха интереса на аудиторията по време на семинара IT Journey

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Атрактивните възможности за успешен кариерен старт в Пощенска банка бяха представени пред млади ИТ специалисти по време на семинара за професионално развитие IT Journey, организиран от Софтуерния университет. Онлайн събитието предизвика голям интерес сред  общността от студенти, които търсят реализация. ИТ експерти от водещи компании от високотехнологичния сектор споделиха опит с поемащите по своя професионален път специалисти. Пощенска банка, която е дългосрочен стратегически партньор на SoftUni, устойчиво инвестира в развитието на младите таланти, като създава работеща връзка между бизнеса и образованието.

 

Васил Панчев, CIO в Пощенска банка и Добромир Стоев, началник отдел “Транзакционни ИТ системи“ представиха пред студентите актуалните отворени позиции във финансовата институция. Банката, в която работят над 100 ИТ специалисти, е лидер и предпочитан топ работодател на българския пазар с над 3000 служителя и повече от 200 офиса в цялата страна. Благодарение на софтуерните решения от последно поколение, модерната инфраструктура и системи, имплементирането на иновативни технологии и най-вече на професионалния екип от ИТ специалисти Пощенска банка предоставя на своите клиенти богато портфолио от дигитални продукти и услуги и отлично потребителско изживяване, сподели Васил Панчев. В един високотехнологичен сектор, какъвто е банковата индустрия, широката основа от знания, надграждането с опит и фокусът върху реализацията в определена област са безкомпромисна рецепта за успех, посъветва стартиращите своята кариера Васил Панчев.

 

Модерната ИТ инфраструктура в Пощенска банка дава възможност за разнообразно професионално развитие в различни направления. За всеки, който сега започва своя професионален път, това е идеалната среда за кариерно ориентиране, за да направи информиран избор за посоката, в която да продължи. Ето защо според Панчев за един млад специалист, който е в началото на своя професионален път, най-важни за успеха са мотивацията и искреното вътрешно желание да се развива в областта, в която е избрал. “Следвайте мечтите си, бъдете себе си, правете всичко според вътрешното си светоусещане!“ допълни Добромир Стоев.

 

Дългосрочната стратегия на Пощенска банка за привличане, задържане и развиване на таланти води до формиране на екип от млади, мотивирани, лъчезарни и емоционално заредени хора. С фокус изцяло върху вътрешното развитие на служителите, компанията създава условия за успех и израстване на хората в екипа, развива талантите и инвестира в тях. Тя насърчава нестандартните идеи и решения и допринася за създаването на общност от съмишленици, които не само могат качествено да работят, но и с удоволствие прекарват свободното си време заедно. Благодарение на ключовото партньорство между финансовата институция и СофтУни студентите имат възможност да развият своя потенциал като ИТ и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. По този начин те могат да реализират смелите си идеи с уникалното международно ноу-хау, менторство и подкрепа на експерти от Пощенска банка, която има 30-годишно присъствие на българския пазар.