Владимир Давчев в Dare to Scale: Продажбите не изискват сложни стратегии, достатъчно е да бъдете упорити в предлагането и убеждаването

FacebookTwitterLinkedInEmail

Регионалният директор на Takeaway.com за Югоизточна Европа беше ментор на предприемачите в третото обучение от програмата за растеж.

Perfecting the Sales Process беше темата на практическия тренинг, част от 4-месечната програма за растеж Dare to Scale. Пилотният проект на Endeavor се осъществява с подкрепата на Пощенска банка и цели да подпомогне 10 български компании, избрани за участие в нея, в по-мащабното разрастване на дейността им – включително и на глобално ниво.

Ментор на предприемачите в тази област беше регионалният директор на Takeaway.com за Югоизточна Европа. Той има много богат опит като предприемач във фамилния семеен бизнес и основател на няколко компании в България сред които компанията BGmenu, която Холандската Takeaway.com купува за 10.5 млн. Евро. Завръща се от САЩ, където завършва магистърска степен по Бизнес Администрация в Бостънския университет.

Според Владимир Давчев продажбите не са сложна материя и не изискват изключителни стратегии. Предприемачите трябва да са упорити в предлагането и убеждаването, това са важните качества, които ще им донесат успех и постигане на добри резултати. Да се дефинират ясно целите и компетенциите на екипите по маркетинг и продажби, да се търси и анализира градивно обратната връзка от клиентите и колегите. “Знайте, че където не сте успяли в убежаването и продажбите, можете да се върнете отново. Бъдете позитивни в разговорите с нови клиенти, следвайте и чувайте какво ви казват, съобразявайте те с изискванията и очаванията им. Разучавайте предварително с кого се срещате, търсете контакт с хората, които взимат решения в една компания за продуктите, които предлагате.Поставяйте конкретни продажбени цели на търговския ви отдел, ако нямате такъв, създайте го, нека ви бъде коректив в продажбите, защото всеки предприемач е силно емоционално свързан с продукта или услугата, които е създал.“, посъветва Владимир Давчев.

Владимир Давчев им препоръча Master of Scale, подкаст, чийто водещ и създател е Рийд Хофман, съосновател на LinkedIn и член на борда на Endeavor. Във всеки епизод чрез личната си история успешни и известни предприемачи от различни сектори разказват за развитието на бизнеса си, споделят за предизвикателствата и иновациите, които са създали и управляват.

В рамките на тренинга Владимир Давчев отговори на много въпроси на предприемачите и конкретни казуси пред компаниите-участници в програмата.

Програмата Dare to Scale продължава със специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Endeavor. В обучението им са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, продажби, финансово планиране и набиране на капитал и др.

pb_endeavour_fb-post_16_10