Благотворителната щафета Postbank Business Run 2015 събра над 900 човека

FacebookTwitterLinkedInEmail

В неделя бизнесът пробяга 2400 км в третото издание на голямото междуфирмено състезание Postbank Business Run 2015, което се организира от клуб “Бегач” и Пощенска банка. На 8 юни в 10 ч. на старта застанаха служители от 150 компании от различни бизнес сектори. За първа година към бегачите се присъединиха и деца на възраст от 4 до 16 години, които се надпреварваха в Kids Run.

За трета поредна година победител в надбягването е SAP Top Team от компанията SAP Labs. Отборът пробяга шестнадесет километровото трасе за впечатляващите 59:05 минути. С това подобри собственото си представяне от миналогодишния маратон, когато стана отново първи, но с време от 1:01:30 ч. След тях на второ място с общо време 1:03:14 ч. се подреди отборът на Actavis. На трето място само с 2 минути разлика, се класира екипът на АМВЕLINO. Най-добрият отбор от общо седемте екипа от Пощенска банка се нареди на 8-мо място с постигнато време 1:07:28 ч.

“Екипният дух е гаранция за успех във всяка надпревара. Поздравления за всеки от вас за спортния хъс и отборното начало. За нас в  Пощенска банка, всяка една инвестиция в обществото е особено ценна и важна и се радвам, че днес имаме вашата подкрепа, за да подпомогнем една благородна кауза в името на по-доброто бъдеще на децата у нас”, сподели Дончо Донев,  началник управление “Капиталови пазари” в Пощенска банка, който награди призьорите в Postbank Business Run 2015.

Победителите в тазгодишното издание на маратона получиха специална позлатена щафетна палка, а отборите, класирани на второ и трето място – посребрена и бронзова щафетна палка. Специалната награда на Пощенска банка за “Най-бърз дамски екип” бе присъдена на дамския отбор на HP, който пробяга трасето в равностойна надпревара с мъжките и смесените отбори.

Благодарение на инициативата бяха събрани над 8040 лв. за благотворителната кауза в подкрепа на фондация “За Нашите деца”. Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на терапевтични дейности, които Център за подкрепа “Св. София” предлага на деца със специфични потребности или трудности в развитието си.

Тази година Postbank Business Run събра общо 600 участника, разделени в отбори от по 4 човека, които трябваше да изпробват издръжливостта си и екипният дух, като пробягат общо 16 километра. Трасето бе в рамките на Бизнес парк София и по регламент всеки бегач трябваше да измине по 4 км. Това е третата корпоративна щафета, организирана от клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка. Тя предизвика най-сериозният до момента интерес както към участие, така и сред зрителите на състезанието, които наброяваха повече от 300.