Благотворителната щафета Postbank Business Run събра над 9000 лв.

FacebookTwitterLinkedInEmail

В неделя, 8 юни, бизнесът пробяга 1712 км в голямото междуфирмено надбягване Postbank Business Run. На 8 юни в 10 ч. на старта застанаха служители от 63 компании с най-разнообразен профил и сфера на дейност. Победител за втора поредна година е отборът SAP Top Team от компанията SAP Labs, които покориха 16-те километра за 1:01:30 ч. След тях на стълбицата се подредиха Чахов ООД и Адвокатска кантора Манчев и Рътков, а най-добрият отбор на Пощенска банка се нареди на 8-мо място с 1:11:28 ч.

Общият брой на участниците бе 428, разделени в отбори от по 4 човека. Трасето бе в рамките на Бизнес парк София и по регламент всеки бегач трябваше да измине по 4 км.

Благодарение на инициативата бяха събрани над 9000 лв. за благотворителната кауза, с която се ангажира клуб “Бегач”. Те ще отидат за проекта на УНИЦЕФ в партньорство с Пощенска банка “Най-добър старт за всяко дете”, чиято цел е развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве. Основен дял в дарението имат компанията Bright Marketing Research, които регистрираха 3 отбора за участие и освен с таксата допринесоха с още 3 000 лв. за каузата.
Това е втората корпоративна щафета, организирана от клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка – миналата година състезанието бе част от Sofia Evening Run.

Снимки от събитието можете да откриете тук, видео от надбягването – тук.