Бизнес закуски в Пловдив и Стара Загора

FacebookTwitterLinkedInEmail

Партньори сме в поредица от бизнес закуски, част от проекта “Годишни награди на Imoti.net” в Пловдив и Стара Загора. На срещите с представители на бизнеса с имоти, обсъдихме тенденциите в развитието на сектора и като лидер в кредитирането представихме своя анализ на пазара, профила на потребителите и най-актуалните ни условия за жилищни кредити.

Жилища в затворен комплекс, с две спални. Това са характеристиките на най-търсените имоти в Пловдив, отчетоха брокерите. Пазарът на имоти в Пловдив е стабилен, като търсенето на жилища изпреварва предлагането, категорични са експертите. Николай Лазаров, началник отдел “Продажби” в управление “Индивидуално банкиране и алтернативни канали” в Пощенска банка, коментира, че над 40% от отпуснатите жилищни кредити са чрез агенции за недвижими имоти и строителни фирми.

Ръст на столичаните, които купуват къщи в Павел баня и Казанлък, отчетоха брокери от Стара Загора. Експертите са категорични, че имотният пазар в града е стабилен и ще остане такъв до края на годината. И тази година решилите да закупят собствено жилище в Стара Загора търсят предимно апартамент в новопостроена сграда или обект в строеж. За купувачите, които предпочитат жилище в стара сграда, най-важни за избора са локацията и площта на имота.