“Банкер на годината”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Снимка: в. “Банкер”

Финансовият седмичник на България – вестник “БАНКЕРЪ”, отличи за 24-и път банковите мениджъри, постигнали значими успехи през годината. Традицията, съхранена вече близо четвърт век, бе продължена на 4 декември 2017 г., дни преди професионалния празник на банкерите – Никулден.

“Вие най-добре знаете, че отиващата си 2017-а бе свързана с редица предизвикателства пред банковия сектор. Това бе година на трансформациите! Усилията на мениджърите през годината обяснимо бяха насочени към разширяване на услугите, дигитализацията на сектора и реформиране на клоновата мрежа.  Преследваната цел е добра печалба, висока ликвидност, стабилност. Стабилност, за която принос имат усилия на мениджърските екипи на банките. На фона на всичко това и променящата се европейска нормативна рамка банките успяха да постигнат впечатляващи финансови резултати.”, каза при откриването на церемонията главният редактор на в. “Банкер” г-жа Бистра Георгиева.

За успешния мениджмънт и съхраненото доверие на клиентите бе отличена г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

“Тази година за нас бе много успешна. Надяваме се, че и следващата ще бъде такава и ще продължим да заслужаваме доверието на нашите клиенти и акционери. Искам да благодаря на моя екип и хората, работещи в Пощенска банка, без които това нямаше как да се случи. Дълги години опитваме да градим този бранд, да градим доверието и да направим най-добрите продукти и услуги. Надявам се, че конкурентите също го оценяват достойно. Надявам се, че в тази пазарна среда всеки ще покаже най-доброто от себе си”, отбеляза г-жа Петя Димитрова, която получи отличието от заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

“Благодарение на нейната блестяща работа кредитната институция удържа своите лидерски позиции и в периоди на растеж, и в периоди на криза. Под ръководството на Петя Димитрова банката запази своята стабилност и съхрани доверието на клиентите в нея. През 2017-а “Пощенска банка” отбеляза значими успехи в кредитирането и в разширяването на пазарните си дялове.”, посочват в анализа си в. “Банкер”.