Атанас Райков в Dare to Scale: В привличането на таланти не винаги най-важното е опитът им, а потенциала на всеки човек

FacebookTwitterLinkedInEmail

Генералният мениджър на Viber за Централна, Източна Европа и Близкия изток беше ментор на предприемачите в четвъртото обучение от програмата за растеж.
 
Building the Sales Team беше темата на практическия тренинг, част от 4-месечната програма за растеж Dare to Scale. Пилотният проект на Endeavor се осъществява с подкрепата на Пощенска банка и цели да подпомогне 10 български компании, избрани за участие в нея, в по-мащабното разрастване на дейността им – включително и на глобално ниво.
 
Ментор на предприемачите в тази област беше генералният мениджър на Viber за Централна, Източна Европа и Близкия изток. Неговата роля е да надгражда вече огромната популярност на Viber, като предлага качествено локално съдържание и услуги на милионите потребители. Атанас отговаря и за създаването на партньорства с телеком оператори в целия свят. Работил е 10 години за Vivacom, където е отговарял за създаването и развитието на търговската стратегия на мобилните услуги. Той е ментор в LAUNCHub Ventures, Endeavor и е част от CEO Angel’s Club.
 
“Employer branding стратегията e една от най-важните задачи пред предприемачите, които трябва да развиват корпоративната култура и да се интересуват от интересите на своите служители извън работата им, да изграждат екип от различни хора, да разнообразяват задълженията им, за да задържат ценните кадри. Важно е всеки от екипа да има ангажимент към имиджа на компанията и разпознаваемостта на марката. От своя страна предприемачите трябва да създават прозрачна среда, всеки от екипа има нужда да знае какви са целите и резултатите на компанията, така се изгражда лоялност.”, сподели Атанас Райков. Според него мотивацията на служителите има различни имена и измерения – може да бъде финансов бонус, нова роля в компанията, нов пазар, който да стимулира служителя, по-голям отдел, който да ръководи или друго.
 
В рамките на тренинга Атанас Райков отговори на много въпроси на предприемачите и конкретни казуси пред компаниите-участници в програмата.
 
Програмата Dare to Scale продължава със специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Endeavor. В обучението им са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, продажби, финансово планиране и набиране на капитал и др.

 

viber_image_2019-10-29_17-35-52
 
viber_image_2019-10-29_17-36-015
 
viber_image_2019-10-29_17-35-56