Асен Ягодин получи приза “Банкер на годината 2010”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Асен Ягодин получи приза “Банкер на годината 2010”

9 декември 2010 г., София

Изпълнителният директор на Пощенска банка Асен Ягодин бе отличен с приза “Банкер на годината 2010”. Отличието бе присъдено в рамките на традиционните банкови награди, организирани от в-к “Банкеръ” за шестнадесета година. Наградата на Асен Ягодин връчи Петър Андронов, носител на приза за 2009 г.

“Над 18 години работя в банковия сектор, като съм посветил всичките на една и съща финансова институция – Пощенска банка. Благодаря за подкрепата на екипа от над 3 000 колеги в банката и на висшия мениджмънт. 2010 г. беше трудна, но успешна година за банковия сектор, който устоя на ударите на кризата, остана стабилен и сигурен”, отбеляза Асен Ягодин при получаването на отличието. 

Припомняме ви, че в началото на годината Асен Ягодин беше избран за председател на Съвета на директорите на “Българска фондова Борса – София” АД. От 2008 г. той е и заместник-председател на Асоциацията на банките в България. Пощенска банка е носител на множество отличия. Банката бе обявена за “Банка на клиента” в рамките на конкурса “Банка на годината”, организиран от Асоциация Банка на годината. На финансовата институция бе присъдено и отличие за най-динамично развиваща се банка за 2009 г. в конкурса “Годишни банкови награди”, организиран от вестник “Пари”. Успоредно с това финансовата институция бе отличена в категория “Най-бързо развиваща се банка” за 2009 г. на осмото международно финансово изложение “Банки, Инвестиции, Пари”, където спечели и голямата награда “Финансов продукт на годината” за спестовния продукт “СпестИнвест”.

***

Кариерата на Асен Ягодин е свързана с Пощенска банка от 1993 г. Първоначално започва работа в софийски клон на банката, след което преминава в Централно управление като дилър в управление “Паричен и капиталов пазар”. През 1999 г. заема позицията началник Управление “Ликвидност”, а през 2001 г. е избран за член на Съвета на директорите на финансовата институция. От 2004 г. Асен Ягодин е и неин изпълнителен директор.

Г-н Ягодин притежава магистърски степени по “Финанси” (1992 г.) от Университета за национално и световно стопансвто и по “Бизнес Администрация” (2005 г.) от Американския университет в България. В периода 1994 – 2001 г. придобива допълнителeн професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерство на финансите на Люксембург и др.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 86,49 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.

 

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr