Асен Ягодин: Гордеем се, че Пощенска банка финансира Synergy Tower, в която са покрити всички изисквания за енергийно ефективни и зелени сгради

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
Асен Ягодин, Изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка и Александър Пунчев, директор на управление “Корпоративно банкиране“, посетиха Synergy Tower – най-новият и най-голям по своите мащаби проект на “Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ. Иновативната сграда е подкрепена и финансирана само и единствено от Пощенска банка.

Двамата бяха посрещнати и разгледаха архитектурния шедьовър в компанията на Калоян Нинов, управител на дружеството, създадено да управлява инвестициите на фонда.
 
“Гордеем се, че Пощенска банка финансира тази уникална сграда в сърцето на София, в която са вложени най-съвременните технологии в строителството и комуникациите, като по този начин са покрити всички изисквания за енергийно ефективни и зелени сгради“, посочи Асен Ягодин по време на срещата.

Той допълни, че това е поредната инвестиция на финансовата институция в сгради с висока енергийна ефективност и устойчивост. “Одобрихме финансирането на сградата през 2020 г., и въпреки разгарящата се тогава пандемия, бяхме твърдо убедени, че това ще бъде един от най-успешните проекти с най-разпознаваем силует в столицата ни“, категоричен беше Асен Ягодин.

От своя страна Калоян Нинов отбеляза, че Synergy Tower е най-големият, модерен и значим проект за “Фонд за недвижими имоти България”.
 
Synergy Tower предстои да бъде сертифицирана по престижната международна система Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), която се смята за много важна част в изграждането на по-зелена и щадяща околната среда инфраструктура. Сертификацията обхваща целия жизнен цикъл на сградата – проектиране и строителство; експлоатация и поддръжка; модернизация и реконструкция, и покрива показатели в шест категории: избор на място, материали и ресурси, енергия и атмосфера, водна ефективност, качество на вътрешната околна среда и иновации в дизайна.