Артисти преобразяват безплатно колела с подкрепата на Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

В рамките на PARK(ing) Day ул. “Съборна” се превръща в арт велоателие, където колелата придобиват индивидуалност

 

Пощенска банка (www.postbank.bg) се включва за втора поредна година в Глобалната инициатива PARK(ing) Day, която ще се реализира в София на 19 септември, петък. В рамките на четвъртото поредно издание на проекта за България финансовата институция организира арт велоателие под мотото “За колелата и техните хора”. На паркинга пред банковия клон на ул. “Съборна” 3 екипът на 1Bike ще преобрази един велосипед пред очите на минувачите и ще му придаде собствена индивидуалност. Уникалното колело ще бъде разиграно във фейсбук страницата на Пощенска банка (www.facebook.com/PostbankBG). А всеки, който посети локацията със своя велосипед, ще получи безплатно от велоартистите уникален графичен елемент за своето колело.

Партньор на банката в инициативата “За колелата и техните хора” е 1Bike – единственото велоателие в България, което предлага пълно реновиране на велосипеди и създаване на уникален дизайн.

PARK(ing) Day се организира за четвърта поредна година в България от фондация Credo Bonum, а тазгодишното издание ще бъде най-мащабно. Миналата година Пощенска банка направи парк на ул. “Шишман” с безплатна библиотека и карикатурист, рисуващ прортети на посетителите. Инициативата е част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва между 16 и 22 септември, и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.