Ученици създадоха първата Младежка пътна карта за развитие на България

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Ученици създадоха първата Младежка пътна карта за развитие на България

Картата съдържа 20 стъпки за промени в държавата и обществото ни, посочени от  победителите в програма “Силен старт с Пощенска банка”

 

19 април 2012, София

DSC9789.jpg

 

DSC9596.jpg

Първата по рода си Младежка пътна карта за развитие на България, създадена от победителите в програмата “Силен старт с Пощенска банка”, беше представена на официална церемония по награждаване на стипендиантите в последното издание. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, връчиха символичен макет на Младежката пътна карта на Лазар Додев, директор на дирекция “Организация и координация” в Министерство на образованието, младежта и науката.

За учениците “силният старт” на България, обобщен в 20 стъпки, започва с пренареждане на приоритетите на управляващите и осигуряване на качествено образование, възможности за професионална реализация на младите хора, както и създаване на активно и силно гражданско общество. Сред идеите на участниците в тазгодишното издание на програмата намират място и предложения за опазване на околната среда, развитие на селското стопанство и туризма.

Авторите на най-добрите есета на тема “Моят силен старт за България започва с…” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката за 7-ма поредна година.

В конкурса бяха отличени гимназисти от 25 града в страната. Сред победителите най-много са учениците от София с 10 спечелили есета, следвани от градовете Варна и Русе с по 5 есета. Наградени има и от Плевен, Бургас, Сандански, Своге и др.

“Нашето най-голямо “благодаря” е за всички ученици, които участваха в това издание на “Силен старт”. Техният ентусиазъм и свежи идеи ме карат да вярвам, че пред България предстои светло бъдеще и че ще бъде управлявана от хора с големи надежди и мечти, които освен това имат и конкретни планове как да ги приложат и реализират на практика”, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Седмото издание на програмата се осъществи в партньорство с Български дарителски форум, фондация “Пайдея”, асоциация “Родители” и Национална мрежа за децата и с медийната подкрепа на vesti.bg и списание “Мениджър”.

Програмата за подкрепа на средното образование “Силен старт с Пощенска банка” се провежда от 2005 г. под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Целта на проекта е посредством сътрудничество на бизнеса, неправителствения сектор, държавните институции и медиите да даде възможност на младите хора да изразят своето мнение по социално значими теми като образованието и проблемите в съвременното общество. Чрез “Силен старт” Пощенска банка цели да поощри бъдещите лидери на страната и да популяризира идеите им сред всички заинтересовани страни. От старта на програмата до днес общо 816 ученици са получили стипендии от Пощенска банка на обща стойност 426 250 лв.

Информация за програмата и есетата на победителите ще намерите на
www.silenstart.bg

 

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.