Приз от престижния конкурс “Мистър и Мисис Икономика 2012″

FacebookTwitterLinkedInEmail

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова с приз от престижния конкурс “Мистър и Мисис Икономика 2012″

29 ноември 2012 г.

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, получи награда за принос в развитието на банковия сектор на специална церемония за награждаване на победителите в конкурса “Мистър и Мисис Икономика 2012”. Отличието е високо признание за работата и постиженията на г-жа Димитрова, която има повече от 9 години висш мениджърски опит в банковата сфера. Наградата връчи Вяра Анкова, генерален директор на Българската национална телевизия.

Най-значимият конкурс в сферата на финансите и икономиката се организира от списание “Икономика”, като първото му издание е през 1990 г. В тазгодишната надпревара за призове в 9 категории се включиха 45 мениджъри и собственици на компании, номинирани от жури от 34-ма водещи експерти в икономиката и финансите.

“Тази награда е огромна чест и признание за мен, защото се присъжда от авторитетното жури на един дългогодишен и престижен конкурс. Моето мото в работата е “шансът е на страната на подготвения ум” и мениджърите тази вечер доказват своята готовност да бъдат лидери и да продължават да управляват успешно своите компании. Благодаря на акционерите, които ми дадоха този шанс, на клиентите, без които не бихме съществували и на отдадените ни служители, които ме следват и подкрепят”, каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Прозрачността на вота на журито при избирането на победителите беше гарантирана от одитора на конкурса “Одит Консулт МД” ЕООД. По традиция призьорите получиха статуетката “Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Г-жа Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка и главен изпълнителен директор на Юробанк Груп в България. Членува в Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, член е и на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон, Chartered Management Institute, Великобритания, Клуба на финансовите директори в България, Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Съ-председател е на Комитета по финансови услуги на Конфедерацията на предприемачите и индустриалците в България и е председател на Комитета за икономическа политика на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова е носител на множество награди на местно и международно ниво, в това число на голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри “Next Generation” (2009), Бизнес дама на годината в България (2010), изтъкнат възпитаник е на Международния факултет на британския университет “Шефийлд”, един от 10-те топ мениджъри на годината в България в конкурса “Мениджър на годината”на сп. “Мениджър, (2010 и 2011), а през 2012 г. бе избрана и за “Млад световен лидер” от Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум.