Признание “Банкер на годината 2012″ за г-жа Петя Димитрова

FacebookTwitterLinkedInEmail

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, с отличие “Банкер на годината 2012″

Специалната награда се връчва за завоювано доверие на акционерите на банката

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, бе отличена със специалната награда “Банкер на годината” за 2012 г. за завоювано доверие на акционерите на банката. Наградата връчи Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС.

Традиционните награди на вестник “Банкеръ” бяха връчени за 20-ти път на официална церемония в ресторант “Скай Плаза” в София.

Отличието идва само дни след наградата на г-жа Димитрова за принос в развитието на банковия сектор в престижния конкурс “Мистър и Мисис Икономика 2012″ и е поредното доказателство за успешната работа на г-жа Димитрова и екипа на Пощенска банка.

“Изключително съм трогната и развълнувана от това признание на професионалната общност. Тази година е настина важна за мен, мога да я нарека дори годината на признанията. Получих огромно доверие и след тези отличия вярвам, че всички ние в Пощенска банка вървим по правилния път. Благодаря на акционерите и екипа си за доверието, благодаря за подкрепата и ефективната работа. Вярвам, че сме успешни, че ще бъдем успешни, а заедно с нас – и нашите клиенти”, сподели г-жа Димитрова.

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка и главен изпълнителен директор на Юробанк Груп в България. Членува в Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, член е и на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон, Chartered Management Institute, Великобритания, Клуба на финансовите директори в България, Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Съпредседател е на Комитета по финансови услуги на Конфедерацията на предприемачите и индустриалците в България и е председател на Комитета за икономическа политика на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова е носител на множество награди на местно и международно ниво, в това число на наградата за принос в развитието на банковия сектор в конкурса “Мистър и Мисис Икономика” (2012), голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри “Next Generation” (2009), Бизнес дама на годината в България (2010), изтъкнат възпитаник е на Международния факултет на британския университет “Шефийлд”, един от 10-те топ мениджъри на годината в България в конкурса “Мениджър на годината” на сп. “Мениджър”, (2010 и 2011), а през 2012 г. бе избрана и за “Млад световен лидер” от Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум.