Пощенска банка подписа Гаранционно споразумение за 20 млн. долара с Международната финансова корпорация

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Пощенска банка подписа Гаранционно споразумение за 20 млн. долара с Международната финансова корпорация

Банката разширява силната си подкрепа за българските търговски компании

1 март 2012, София

Пощенска банка и Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка, подписаха Гаранционно споразумение по Глобалната програма за търговско финансиране на МФК. Чрез споразумението банката осигурява гаранционна линия в размер на 20 млн. щатски долара за подпомагане развитието и насърчаване на търговската дейност на български компании за внос и износ.

“Като една от водещите универсални банки в страната ние приемаме ролята на важен финансов посредник с основна цел да подкрепяме икономическия растеж на страната. Споразумението с МФК ще затвърди допълнително позициите на Пощенска банка пред българските малки и средни предприятия, и големи компании при избора им на банков партньор. С Гаранционното споразумение успешно допълваме широката гама услуги за търговско финансиране, които традиционно предлагаме на клиентите си и с които ги подкрепяме да търгуват ефективно с чуждестранните си партньори”, коментира г-н Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

“МФК ще подпомогне Пощенска банка при установяването на нови отношения с глобални банки и ще подкрепи финансовия сектор в България. Разширените възможности за търговско финансиране ще засилят растежа на местния бизнес, ще спомогнат за разкриването на нови работни места, и като цяло ще разширят икономическите възможности”, каза Джорджина Бейкър, директор “Глобална търговия и решения за вериги на доставка” в МФК.

Подкрепата за компании, развиващи експортна и/или импортна дейност, се предлага в множество форми, включително краткосрочно търговско финансиране, както и други гаранционни инструменти. Инструментите, които могат да бъдат използвани по линията, включват – документарни акредитиви, стендбай документарни акредитиви и банкови гаранции.

Гаранцията на МФК с присъден рейтинг ААА ще осигури на Пощенска банка и нейните клиенти достъп до висококонкурентно ценообразуване за търговско финансиране на междубанковия пазар. По този начин банката има възможност да предлага изключително атрактивни условия на клиентите с експортна и/или импортна дейност и да затвърди ролята си на ключов партньор на корпоративните си клиенти.

 

МФК

е най-голямата световна институция за развитие с фокус изключително върху частния сектор в развиващите се страни. Глобалната търговска финансова програма на МФК комбинира световно покритие и максимална гъвкавост с цел подпомагане на търговското финансиране.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е водеща българска банка, член на Юробанк И Еф Джи Груп. Стратегията на банката е насочена към предоставяне на пълен пакет от продукти и услуги, спестяващи време и предназначени да задоволят нуждите на клиентите.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи (към 2011H1). Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.