Пощенска банка дари компютърна техника

FacebookTwitterLinkedInEmail

В продължение на дългосрочния си ангажимент да подкрепя обществени каузи Пощенска банка дари 150 бр. монитори за компютри на социални и учебни центрове и организации в България. Техниката получиха фондация “Фортуна”, Катедрата по медицинска физика и биофизика към Медицинския университет в София, Преходно жилище “Делфини”, осигуряващо социални услуги за общността, Социален учебно-професионален център “Княз Борис І”, 23 СОУ в София и Държавното музикално училище в Широка лъка.

Пощенска банка ежегодно реализира редица проекти в подкрепа на обществото. Със съдействие на банката през месец декември в София се организира специален концерт “Коледна феерия”, а атрактивен ретро трамвай се движеше в центъра на столицата с подаръци за децата.

Сред най-сериозните дългосрочни социални програми на финансовата институция е “Силен старт с Пощенска банка” в подкрепа на средното образование в България. Банката ежегодно си партнира с организации, работещи с деца с увреждания за ръчно изработване на коледни картички и мартеници. През 2012 г. Пощенска банка официално се включи и в борбата с трафика на хора като партньор на Националната комисия за борба с трафика на хора чрез реализацията на международната инициатива за информираност и превенция по проблема – The NO Project в България. Като част от проекта бяха организирани серия от обучителни семинари за младежи в София, както и три изложби в столицата и Благоевград.