Екипът на Пощенска банка почисти района на Панчаревското езеро

FacebookTwitterLinkedInEmail

Екипът на Пощенска банка почисти района на Панчаревското езеро за пета поредна година

Над 200 служители се включиха в ежегодната инициатива на банката “Кристално чисто Панчарево”, която се проведе в деня на мащабната кампания “Да изчистим България за един ден”

12 май 2012 г., София

Над 200 служители на Пощенска банка от София се погрижиха за пета поредна година за красотата на Панчаревското езеро, като почистиха един от най-замърсените райони – от Гребната база до спирка “Плажа”.

Банката е ангажирана дългосрочно с кампанията “Кристално чисто Панчарево” като част от политиката си за опазване на околната среда и устойчиво развитие. Инициативата ежегодно събира служители и членове на техните семейства, които съвместно с подкрепата на община Панчарево, местни жители и ученици и учители от Англо-американското училище се грижат районът на Панчаревското езеро да бъде сред любимите места за отдих и развлечение на софиянци.

В резултат на общите усилия тази година повече от един тон боклуци бяха събрани от района на почистването при Гребната база на Панчарево.

Проектът “Кристално чисто Панчарево” за втори път се реализира в рамките на мащабната инициатива на bTV “Да изчистим България за един ден” и с всяка изминала година набира все повече доброволци.

“Пощенска банка се включва за втора година в кампания на bTV и се радваме, че инициативата се превърна в един настина мащабен, значим и резултатен проект. Напълно споделяме “зелената идея” – банката ни има опериращ Зелен борд и специална вътрешна програма, ежегодно награждаваме най-екологичните ни офиси, като мога да споделя, че имаме и сериозни планове с еко насоченост за бъдещото развитие на банката”, каза Илияна Захариева, началник отдел “Корпоративни комуникации”.

“С удоволствие се включваме всяка година в акцията и Панчарево вече е нещо като емблема за нас. И в ежедневната си работа полагаме усилия да пазим природните ресурси и да осигурим на децата ни една по-чиста и приятна среда в бъдеще”, споделиха доброволците от банката.

Инициативата “Кристално чисто Панчарево” е част от цялостната стратегия на Пощенска банка за опазване на околната среда “Зелен старт с Пощенска банка”, която стартира през 2008 г. и продължава да се развива като вътрешна кампания за насърчаване на екологично отговорното поведение сред служителите й и намаляване на негативното въздействие от дейността на финансовата институция върху природата.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.