Дългосрочната програма на Пощенска банка в полза на българското образование отново с престижна награда

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Дългосрочната програма на Пощенска банка в полза на българското образование отново с престижна награда

ifc_w470.jpg

Силен старт с Пощенска банка” се провежда от 2005 г., наградените ученици са 760, а отпуснатите стипендиите възлизат на 376 хиляди лева

24 февруари, 2012 г.

За пореден път програмата “Силен старт с Пощенска банка” получи високо признание. Програмата бе отличена сред трите най-добри проекта в категория “Инвеститор в знанието” на годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите. Наградата бе връчена на официална церемония от Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката.

“Когато стартирахме програмата преди седем години, нашата цел бе да насърчим бъдещите лидери на страната и да им покажем, че трудът се възнаграждава. Щастливи сме, че даваме възможност на учениците да участват в реформите на днешното образование, както и да бъдат активни в обсъждането на значимите теми за България”, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка. “Горди сме, че нашите усилия и постоянство в подкрепата на българското образование са високо оценени и се ангажираме да продължим инвестициите си в програмата и през следващите години, независимо от трудната икономическа среда.”

Пощенска банка е първата компанията в България, която през 2005 г. стартира проект в полза на българското средно училище. През първите 5 години програма отличава 100 осмокласници от езикови гимназии и паралелки в цялата страна, класирани с най-висок успех на изпита с външно оценяване от Министерство на образованието. “Силен старт” е с нов формат от 2010 г., когато учениците се състезават в конкурс за най-добро есе на тема “Как да изгоним скуката от училище”. Най-добрите есета са публикувани в първия български учебник, написан от ученици и връчен на Министерството на образованието, младежта и науката.

През ноември 2011 г. е даден старт на седмото издание на конкурса, в което учениците са поканени да вземат участие в дебата за бъдещето на България и да изразят мнение по актуални въпроси чрез есе на тема “Моят силен старт за България започва с …”. Инициативата ще приключи през месец март 2012 г. със създаването на първата Младежка пътна карта за развитие на България, която ще съдържа предложения за развитие на страната.

Партньори на програмата “Силен старт с Пощенска банка” са Министерство на образованието, младежта и науката, Български дарителски форум, фондация “Пайдея”, Национална мрежа за децата, асоциация “Родители”, списание “Мениджър” и Vesti.bg.

През 2011 г. програма “Силен старт” е носител на наградите: “Най-добра дарителска кампания” от Български дарителски форум, сребърен медал в категорията “Програма за корпоративна социална отговорност в Европа” от престижните международни бизнес награди Steve Awards и финалист в категория “Кампания в сферата на образованието” в рамките на международния конкурс SABRE. За реализиране на програмата в нейния нов формат банката е инвестирала 105 000 лв. в периода 2010 – 2011 г.

 

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.