Близо 1 000 ученика споделиха идеите си за “Силен старт” за България

FacebookTwitterLinkedInEmail

Близо 1 000 ученика споделиха идеите си за “Силен старт” за България

Всеки трети посетител на интернет страницата на програмата “Силен старт с Пощенска банка” е взел участие в инициативата

В седмото издание на програмата се включиха ученици от осми до дванадесети клас в гимназиите и специализираните училища от 111 града на България. Най-голям брой са участниците от София със 192 есета, следвани от учениците от Варна (с 62 есета) и от Пловдив (с 43 есета). За стипендиите се борят и ученици от градовете Абланица, Берковица, Добрич, Горна Оряховица, Пазарджик Сандански, Силистра, Шумен, Ямбол и др. Най-активните участници са тези от 11-ти и 12-ти клас – общо с 463 есета, разделени почти по равно.

Есетата на кандидатите ще бъдат оценявани до края на февруари. Журито е съставено от представители на партньорските организации, на медиите, представени от Евгения Друмева, главен редактор на новинарския сайт Vesti.bg, Максим Майер, редакционен директор на сп. “Мениджър”, и Любослава Русева, журналист от сп. “Тема”, и на Пощенска банка. Инициативата ще приключи със създаването на първата Младежка пътна карта за развитие на България, която ще съдържа предложения за силен старт за страната, обобщени в 20 стъпки, и ще бъде връчена на представители на управленската власт.

Сред идеите на участниците преобладават предложения за подобряване нивото на образование в страната, подобряване на пътната инфраструктура, реформа в здравеопазването и успешната реализация на младите в обществото.

Програмата за подкрепа на средното образование “Силен старт с Пощенска банка” се провежда от 2005 г. под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Инициативата е израз на убеждението на Пощенска банка, че знанията, дисциплината и ученолюбието са предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. От старта на програмата до днес общо 766 ученици са получили стипендии от Пощенска банка на обща стойност 376 250 лв.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.