Пощенска банка отпуска две стипендии за възпитаници на Американския университет в България

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Американският университет в България отпразнува своя 30-годишен юбилей, а Пощенска банка бе част от тържествата, посветени на годишнината. Събитието беше уважено от възпитаници, преподаватели, ръководство и общественици на гала-вечер.

 

По време на официалната церемония Пощенска банка бе отличена от учебното заведение със специална награда за устойчива и последователна подкрепа в изграждането на бъдещите лидери на България и региона.

 

Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на Управителния съвет на Пощенска банка, прие отличието. Той благодари като изтъкна, че не са много университетите у нас, които по такъв неповторим начин, успяват да създадат за своите възпитаници атмосфера на приятелство и чувство за общност. “Възпитаниците на АУБГ са топ мениджъри в големи международни компании, и в Пощенска банка, ние имаме много колеги, завършили вашия университет“, отбеляза той.

 

Димитър Шумаров посочи, че в Пощенска банка образованието е главна съставна част от многопластовата политика за корпоративна социална отговорност, в която водещ приоритет са качественото образование и непосредствената връзка между училищата, университетите и бизнеса. “Затова за мен е удоволствие да обявя, че за Пощенска банка е чест да предостави стипендии за двама от възпитаниците на университета“, анонсира той.

 

Димитър Шумаров акцентира в словото си пред многобройните гости, че инвестициите в образование, повишаването на квалификацията и компетентностите са дългосрочен ангажимент за финансовата институция и затова банката реализира множество инициативи с фокус върху усъвършенстването на младите хора.

 

От сцената той пожела на Американския университет в България да продължава да обучава отлични студенти и ярки личности. “Ако трябва да назова всички вас, студентите, с една дума, то тя би била “лидери“, защото само един истински лидер може да предаде уменията си на млади хора и да ги вдъхнови“, завърши Димитър Шумаров.

 

AUBG_Award

 

20220519-_MG_2472

 

20220519-_MG_2492

 
20220519-_MG_2509