Пощенска банка осигури компютри за учениците от Средно училище “Иван Вазов” в гр. Мездра

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка осигури 30 компютъра, необходимите за тях монитори и нужните аксесоари за ученици в неравностойно положение от Средно училище “Иван Вазов” в град Мездра. В гимназията се обучават 20 деца от социално слаби семейства, които не разполагат със средства за закупуване на техника и са заплашени от отпадане от училище поради прекъсване на учебния процес. С дарението, предоставено от банката, нуждаещите се деца ще могат да влязат във виртуалните класни стаи, за да се присъединят заедно с връстниците си към дистанционното обучение, организирано от техните преподаватели.
 
“До скоро, преди кризата с Covid-19, нашето училище се огласяше от детски гласове. Днес е различно. Въпреки всичко ние продължаваме да се стараем, учим и развиваме, макар и дистанционно, защото нашите ученици разчитат на нас. Нека не забравяме, че децата са нашето бъдеще. Благодарим на Пощенска банка за подкрепата, благодарим за подадената ръка в този труден за нашите възпитаници и за нас момент”, каза г-жа Мариела Горанова, директор на СУ “Иван Вазов”.
 
“Стремим се да подкрепяме и стимулираме различни образователни инициативи. Вярваме, че партньорството между бизнеса и образованието гарантира добрата реализация и създаването на среда за развитие на иновативни идеи. Във времена, в които всички сме изправени пред непознати досега предизвикателства, нашите съвместни действия в тази посока са още по-необходими”, споделиха от Пощенска банка.
 
Устойчивата политика на корпоративна социална отговорност на Пощенска банка е с фокус върху развитието на младите хора. Финансовата институцията реализира дългосрочно разнообразни образователни проекти, както самостоятелно, така и с утвърдени партньори от образователния сектор. Инициативите са в изпълнение на устойчивата стратегия на Пощенска банка за изграждане на тясна връзка между бизнеса и образованието.

 

IMG-a544567dd9cb190789706a69ce61da3b-V - Copy

 

IMG-30b25f84cd3de572c3d582ab031d1cb1-V