От стажант до старши софтуерен разработчик – добрият пример за развитие в Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Разказва наш колега пред млади IT специалисти в кариерното събитие IT Journey

 

 

Добрият пример за кариерно развитие в Пощенска банка беше представен на семинара IT Journey, организиран от Софтуерния университет в партньорство с водещи технологични компании. Онлайн събитието, следено в реално време от над 300 уникални потребители, представи различните възможности за старт в кариерата и бързото надграждане на постигнатото. Пощенска банка, която притежава силно международно ноу-хау, има над 3000 служители и повече от 200 офиса в цялата страна, предлага иновативни продукти и услуги на своите клиенти благодарение на модерните технологични решения, които постоянно имплементира в дейността си. Ето защо финансовата институция предоставя атрактивни опции за стаж и професионално развитие на младите ИТ специалисти.

 

Такава е и личната история на Валери Вълов, старши софтуерен разработчик в звено “Микросървисни приложения“ в Пощенска банка. Стартирал своето кариерно развитие като стажант, само за две години той се превръща в ключов член  на екипа, ангажиран с множество проекти. Добрият пример за професионално развитие на младия IT специалист е предизивкателство за новите колеги, които могат да открият своята позиция на https://careers.postbank.bg/.

 

 

Пощенска банка, която е системно отличавана като най-добър работодател, създава условия за успех и израстване на хората в своя екип като развива талантите и инвестира в тях, според Валери. Компанията насърчава нестандартните идеи и решения и допринася за създаването на общност от съмишленици, които не само могат качествено да работят, но и с удоволствие прекарват свободното си време заедно. Ето защо за един млад специалист, който е в началото на своя професионален път, най-важни за успеха са мотивацията и искреното вътрешно желание да се развива в областта, в която е избрал.

 

Участието на Пощенска банка в онлайн семинара IT Journey, организиран от кариерния център на СофтУни, е в рамките на дългосрочното стратегическо сътрудничество между двете институции в помощ на образованието и за подпомагане на професионалния старт на младите IT специалисти. Партньорството е дългосрочна социално отговорна инициатива, с която финансовата институция  не само предоставя възможност за придобиване на ценен практически трудов опит, но и инвестира в развитието на младите таланти на пазара на труда.