Европейската банка за възстановяване и развитие отличи Пощенска банка за приноса й към финансирането на проекти за възобновяема енергия

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка получи отличието “Принос към финансиране на проекти за възобновяемa енергия” по повод официалното приключване на програмата “Кредитна линия за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници” (КЛЕЕВЕИ) на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Кредитната линия стартира през 2004 г. с цел да се предостави финансиране на предприятия за инвестиции в енергийна ефективност и реализация на малки и микро проекти за възобновяеми енергийни източници. Отпуснатото финансиране е в размер на над 150 млн. евро чрез осем търговски банки в България за близо 300 индустриални проекта. По време на събитието ЕБВР отличи най-добрите проекти в няколко категории.

Като една от банките партньори по КЛЕЕВЕИ Пощенска банка е реализирала 95% от кредитната линия от 15 млн. евро в проекти за внедряване на възобновяеми енергийни източници.

Петя Димитрова, главният изпълнителен директор на Пощенска банка, подчерта, че чрез участието си в програмата на ЕБВР и като един от основните партньори на българския бизнес, банката е предложила изключително атрактивни условия за реализиране на проекти за енергийна ефективност и внедряване на възобновяеми енергийни източници. “Пощенска банка винаги се е стремяла да бъде социално и екологично отговорна компания. Като институция с дългогодишни традиции в подкрепа на тези каузи, ние вървяхме напред заедно с ЕБВР, в посока устойчивото развитие и опазването на околната среда, защото това е нашия начин за правене на бизнес.”, коментира г-жа Димитрова.