Асен Ягодин участва във финансова конференция “Шумът на парите”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Асен Ягодин, член на УС и изпълнителен директор на Пощенска банка, се включи в 10-ото издание на специализирана финансова конференция “Шумът на парите”. В панела за тенденциите в банковия сектор, той подчерта, че през последните години банките активно реализират своите дигитални стратегии и онлайн каналите им за комуникация с потребителите стават все по-лесни за използване от клиентите, което води до все по-голям ръст в употребата им.

Банковите клонове се променят, за да отговорят на промените в нагласите на потребителите. Рутинните операции все повече се изнасят в дигитална среда, а банковите служители стават консултанти на потребителите за техните специфични нужди. Това е концепцията и в пилотния нов клон на Пощенска банка, който съчетава иновативен дизайн, зони за самообслужване и лична експертиза за най-доброто финансово решение за потребителите.

Няколко са основните предимства на банките пред финтех компаниите – това, че имат доверието на клиентите, защото им предлагат високо ниво на сигурност, големите възможности за инвестиции в дигитални канали и силните регулации в сектора. Сътрудничество между двата типа компании ще има – очаквам финтех да се превърнат в катализатор за иновации и доставчик на нови решения за банките, допълни Асен Ягодин.

Според него перспективите пред бизнес кредитирането в България са много добри, лихвите за компаниите са изключително ниски, а перспективите пред икономиката ни и движението на лихвите и занапред ще са тясно обвързани с динамиката на европейската икономика и глобалните процеси.